Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Siv Jensen i miniskjørt

Siv Jensen i miniskjørt

Dette kåseriet er en uthenging av Siv Jensen og hennes små miniskjørt.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
20.12.2009
Tema
Politikere

I det siste har du sett VGs oppslag om Siv Jensens korte miniskjørt. Hun har anklaget NRK og TV2 for diskriminerende valgsendinger. Hun hevder at medier fokuserer på hennes korte skjørtekant. Hun er lei av dype stoler og kameraer som filmer nedenfra. Hun kan ikke uten videre klage til TV-produsentene. TV2 og NRK kan ikke redigere slik at vi kan se oppunder skjørtene, og de kan heller ikke dra opp skjørtekanten! Det at de fokuserer på hele kroppen og ikke bare ansiktet, er vel ikke så rart. De skal jo levere et helhetlig inntrykk av debattantene. Stolene valgkandidatene sitter på, virker helt normale på meg. Men Siv beklager seg over at de er ukomfortable, og at det er umulig å ikke vise litt mer enn bare knærne hvis man har skjørt på. Siv Jensen har ved en anledning fortalt om den gangen hun satt en hel debatt og bare tenkte på hvor og hvordan hun skulle ha beina, slik at noe ikke skulle vises. Hva i alle dager gjorde hun der da? Satt hun og dro i skjørtet og knep beina sammen slik at det så ut som om hun måtte på do? Tydeligvis var fokus på politikken underordnet, etter hennes eget utsagn. Sjelden ser vi henne ute av balanse, noe som ganske sikkert man gjorde denne gangen.

 

<bilde>
Siv tar tydeligvis ikke hintene, og kler seg som hun sikkert har gjort i 30 år!  Etter min mening er det lite gjennomtenkt at hun ifører seg skjørt og kjoler som ikke dekker nok. Det skulle være vanskelig å tro at hun hadde glemt seg. Hun er jo ellers svært vanskelig å vippe av pinnen. Siv Jensen er leder for et av Norges største, politiske partier. På tross av dette kler hun seg altfor ofte mer som en fjortis. Man skal fremstå som korrekt og seriøs når man er en offentlig person, så vel i media som i andre sammenhenger. Det er en fin balansegang for politikere for hvordan de skal kle seg, og spesielt kvinner, uten at jeg vil være diskriminerende. Jeg trenger vel ikke nevne Angela Merkels kløft da hun besøkte Den Norske Opera?

 

Nei, min gode Siv, du er da vel enig i at hvis man ikke vil vise stumpen sin til noen, så må man gå med bukser?! På samme bildet i VG som vi ser ”rett hjem”, sitter også Erna Solberg som er leder for Høyre. Hun har også skjørt på, men ser vi knær og mer til? Nei!  Når sant skal sies, har nok ikke Erna de samme utgangspunkt som Siv til å bære slike skjørt. Allikevel er det mer sømmelige plagg å finne i fru Solbergs garderobe. En av grunnene er kanskje fordi hun ikke vil tiltrekke seg velgerne og seerne på feil grunnlag. Erna er allikevel pent og riktig kledd, og har heller satt fokus på noe helt annet, nemlig politikken.

 

Det er noe som heter, ”Man lærer så lenge man lever”, men Siv, har du glemt å ta lærdom av egne erfaringer? Da hadde du vel gjort noe med skjørtekantene for lenge siden? Hun kan ikke mene og tro at TV kanalene kommer til å bytte stoler til flere tusen kroner, bare fordi hun stiller opp i miniskjørt. Ikke vil de slutte å fokusere på blikkfang heller, som en kort skjørtekant kan være.

 

Kjære Siv Jensen, et godt råd fra meg; selv om ikke andre gjør det, så får i alle fall du se deg om etter andre og bedre rådgivere i klesveien! Du kan ikke la skjørtekanten din være nærmere himmelen enn det man selv kommer, vet du :o)

 

Kilder:

VGs papirutgave (1.september 2009)

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil