Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Jeg ser deg, men du kan ikke se meg

Jeg ser deg, men du kan ikke se meg

Novelle skrevet på bokmålstentamen.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
07.12.2009


Jeg ser deg, men du kan ikke se meg. Jeg kan høre deg, men du kan ikke lukte meg. Jeg kan snakke til deg, men du hører ikke meg. Jeg kan tenke på deg i fantasiene mine, mens du kan savne meg i virkeligheten.

 

Slik er det jeg lever i dag. Jeg kan se deg og jeg kan høre deg, men du kan ikke høre eller snakke til meg. Jeg vil at du skal høre meg og jeg vil at du skal se meg, men det kan du ikke. Det er er grunn til det, og det er fordi jeg er ikke her lenger, jeg er forsvunnet, jeg er død.

 

Jeg ser deg hver dag, helt fra du står opp på morgenkvisten og helt til du legger deg i sengen din om kvelden. Jeg ser deg gå på skolen, sammen med vennene dine. Jeg ser at du koser deg, men du savner noen. Det er noen som du har mistet eller noe som er borte.

 

Det er meg du savner. Du har savnet meg helt siden jeg reiste fra deg for 1 år siden. Jeg dødde og du mistet meg. Jeg vet at du savner meg og jeg savner deg også. Jeg vil klemme deg og vise hvor glad jeg er i deg. Jeg vil vise at jeg passer på deg og at jeg er her for deg, men det kan jeg ikke fordi jeg er ikke her lenger.


 

Jeg er din bestefar, din bestevenn. Jeg pleide å gi deg fart da du satt på husken. Jeg pleide å løfte deg opp på kjøkkenbenken for å naske litt kjeks. Jeg pleide å trøste deg da du falt og slo deg, men det kan jeg ikke gjøre lenger fordi jeg er ikke her lenger. Jeg er borte, jeg er død.

 

Du er mitt barnebarn, mitt barnebarn som har det nydlige navnet, Ingrid. Vi hadde det så morsomt sammen. Du passet på meg når jeg hadde det vondt. Du pleide å lese avisen for meg når jeg lå på sykehuset med smerter. Du passet på meg.

 

Jeg ser du spiser middag med familien din, min familie. Jeg ser du koser deg, men du kaster noen blikk opp på peisen, der det henger et bilde. Et bilde av en person du savner og tenker mye på. Et bilde av meg, din kjære bestefar.

 

Jeg hører deg snakke sent om kveldene. Du sitter i sengen din og prøver å få kontakt med noen. Du prøver å få kontakt med meg. Jeg hører deg, hører hvert eneste ord du sier, men det vet ikke du. Du tror kanskje at du ikke snakker til noen, men det gjør du. Du snakker til meg og jeg hører deg. Det vil jeg at du skal vite, men det vet jeg ikke hvordan går ann.

 

Det handler kanskje om troen, troen på et liv. Et liv du ikke kan se, men kanskje føle. Du har kanskje følt meg i nærheten av deg. Det er kanskje derfor du snakker til meg om kveldene. Du har følt meg, du har merket at noen er rundt deg. Du vet jeg hører på deg, du vet jeg er her for deg.

 

Du er flink til å besøke meg, det har jeg sett. Du ser alltid trist ut når du kommer inn kirkeporten og nærmer deg graven min. Du har alltid med deg blomster, pene og nydelige blomster. Du pynter på graven min, du pynter på tilværelsen min. Jeg ser på deg, ser på tårene som renner ned på de røde og søte kinnene dine. Du er trist, men du kommer nok til å klare deg.

 

Du har mange gode venner som er der for deg. Det har jeg lagt merke til. De støtter deg når du er lei deg og du støtter dem når de er lei seg. Du har det bra, det har du. Du har mistet meg, men det kommer til å gå bedre med tiden.

 

Vi kommer nok til å møtest igjen, men det er nok en stund til og fram til det kan vi bare leve sammen i fantasien og følelsene våre. Jeg har lyst til å komme tilbake igjen til deg Ingrid, og leve livet sammen med deg og familien vår. Jeg savner deg mitt kjære barnebarn.

 

Jeg ser deg, men du kan ikke høre meg. Jeg hører deg, men du kan ikke se meg. Jeg kan snakke til deg, men du ser det ikke. Du ser det ikke, du ser ikke meg. Jeg er død, jeg er borte.

 

Jeg ser deg, men du kan ikke se meg. Du kan bare føle meg i tilværelsen.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil