Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Mobbing

Mobbing

Et leserinnlegg om mobbing.

Karakter: 6

Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
06.12.2009
Tema
Mobbing


Korleis er det å føle seg mobbet? Jo det skal eg ta meg litt tid tel å fortelle dere mobbere, om korleis det er å bli mobbet. Først og fremst så vil eg si at dere mobbere ikkje tenker over kva dere gjør. Eg syns at dere skal ta dere tid til å tenke gjennom det sjølv. Korleis ser dere på mobbeofrene? Er dei glade og går rundt og smiler heletiden? Eller er dei triste og tørr ikkje å sjå opp når dei går forbi andre? Eg trur nok at dei er triste, og dei gruer seg hverdag til å gå på skule for å bli mobbet. Eg kan ikkje forstå at dei som mobber gjør det om og om igjen, lærer dei ikkje av sine eigne feil? Når ein tenker gjennom det så vet ein at mobbere ikkje har følelser, dei tenker ikkje og dei får ikkje dårlig samvittighet for å ha gjort noko så fælt.

 

Det er ikkje tøft å mobbe viss det er det mobbere trur. Eg kan skjønne om nokre er missunnelige og sjalu, men det er jo ikkje mobbeoffert sin feil at mobberen ikkje får det samme eller ikkje er like flink som mobbeoffern. Største parten av mobbing er misunnelse og sjalusi, men mobbing kan vere andre ting også som kvifor går ikkje du med desse klærne eller er du klar over kor fattig du er? Mobbing er ekkelt og det dummeste nokre gjør! Ein kan ødelegge livet til dei andre. Eg skjønner ikkje heilt kva mobbere oppnår av å mobbe. Alle vet jo at dei som mobber har dårlig sjølvtillet og ikkje tro på seg sjølv, dei tråkker på andre for å bli betre eller å føle seg stør, men det er ikkje slik. Dei tek heilt feil! Føler du deg betre viss ikkje andre gjør det? Kvifor tenkjer dere ikkje gjennom kva dere gjør? Korleis kan ein føle seg bra av å mobbe andre? Jo som eg sa tidligere, mobbere har ikkje følelsar.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil