Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > The Blues Brothers

The Blues Brothers

En filmanmeldelse av "The Blues Brothers".

Karakter: 5 (9. klasse)

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
02.12.2009
Tema
Filmer

Orginaltittel: The Blues Brothers

Lengde: 145 min

Filmsjanger: Komedie/musikal

Produsenter: Bernie Brillstein

Produsentår: 1980

Produsentland: USA

Aldersgrense: 15 år

Regissør: John Landis

Hovedroller: John Belushi og Dan Akroyd

Filmen kostet: $27 millioner

 

<bilde>

 

Handlingen:

Jake Blues blir sluppet ut av fengselet etter 3 år pga god oppførsel, men han hadde egentlig fått 5 år. Utenfor fengselet møter han broren Elwood Blues. De drar sammen til barnehjemmet de vokste opp i. Der får du vite av barnehjemmet mangler penger. Så Elwood og Jake tok på seg jobben om å skaffe $5000 til barnehjemmet som de mangler i eiendomsskatt. Det må betales innen 11 dager, ellers blir barnehjemmet solgt.

 

Elwood og Jake råkjører rundt i byen og blir stoppet av politiet pga høy fart. Elwood har blitt stoppet før så han må bli med til politistasjonen, men de drar før politiet rekker å ta på hånd jernet. De får politiet etter seg, og ødelegger en masse butikker på et kjøpesenter. De kommer seg unna politiet allikevel.

 

Senere forsøker de å samle det gamle bandet de hadde før, og etter mange noen forsøk lyktes de. De så til bandet at de fikk spille på en restaurant. Selv om det egentlig var noen and var The Good Old Boys som skulle ha showet. Publikum synes først at de var dårlige og begynte å kaste glass og lignende på dem. Da de tok en annen sang begynte folk å like musikken de spilte, og folk begynte virkelig å klappe med.

Etter showet kom de som egentlig skulle spille på restauranten. Og The Blues Brothers fikk de etter seg. Politiet var også etter dem.

 

Når de skal ha show et stort på Palace hotell, kommer Elwood og Jake opp i en kjempe krise. Det var politi over alt. Det har allerede kommet masse folk til showet, men Elwood og Jake er ikke der. Klarer de å komme frem på showet før det begynner, og uten å bli tatt? Det står politibiler over alt, og det er også mange politifolk på showet.

 

Det blir en spennende jakt på Elwood og Jake for politiet. Kommer The Bluses Brothers seg unna politiet? Hvordan kommer dette til å gå?

 

Min vurdering av filmen:

Jeg synes det var en bra film med en god handling og mye action. Det skjer noe nesten hele tiden og det er mye god humor. Det er en film med en ganske mye musikk, som mange sikkert har hørt før. Jeg synes det er noe som gjorde filmen enda bedre. Jeg synes kanskje at filmen i blant kunne bli litt ensformig, siden det nesten bare er bilkjøring og litt musikk, og jeg er ikke så veldig interessert i det. Men uansett synes jeg at filmen var veldig spennende.

 

Målgruppe:

Denne filmen passer helt klart best til gutter, men kan selvfølgelig også passe til jenter, som liker litt fart og spenning, og ikke minst råkjøring og musikk. Aldersgruppen tror jeg passer aller best til ungdom å voksne i alderen 13 – 30 år, men det passer også godt for menn over 30 år og sikkert helt opp til 60 års alderen eller eldre.

 

Jeg synes filmen fortjener terningkast: 4

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil