Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Baptisme

Baptisme

Fakta om baptismen.

Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
02.12.2009


1. Hva er baptisme?

  • Det som skiller baptistene mest fra andre kristne er deres syn på dåp. Baptistene mener at man selv må ta imot Jesus, og en person må selv velge å bli døpt. Alle vet at små barn ikke kan ta slike beslutninger, så baptistene praktiserer ikke barnedåp. Baptister døpes når de blir voksne nok, det vil si ca konfirmasjonsalder. En annen forskjell er at baptistene mener at hele kroppen må senkes ned i vannet, slik den aller første dåpen ble gjennomført. Baptistkirker har derfor en innebygd dåpsgrav i stedet for døpefont. Noen baptistdåper gjennomføres også i elver eller sjøer.
  • (Det er også dåpen som har gitt baptistene deres navn. Ordet baptize kommer av det greske ordet for å senke noen under vann.)
  • Baptistene er kristne, de tror på at Jesus er Guds sønn. De tror at Gud har skapt verden og at han elsker de menneskene han har skapt. Livet har en mening fordi Gud er til. Baptistene er ikke så forskjellige fra vanlige protestantister, og de har mye til felles med Pinsevennene.
  • Baptistene er sterkt individualistiske. Alle tolker bibelen på sin måte (baptistene følger heller ingen annen hellig bok enn bibelen), alle skal ha trosfrihet. Allikevel driver de en del med misjon, særlig i fattige land.
  • De baptistiske menighetene er også sterke enheter. Hver menighet er fri og selvstendig, ingen bestemmer over menighetene. De fleste menighetene samarbeider allikevel i DNB, Det Norske Baptistsamfunn. DNB er også medlem av Baptistenes Verdensallianse.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil