Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Fjernkotrollen

Fjernkotrollen

Et artig kåseri om fjernkontrollen. Gi tilbakemelding!

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
26.11.2009
Tema

Vi har fått i oppgave å skrive ett essay eller ett kåseri. For første gang! Vi måtte velge emne selv, og det er ikke bare bare! For å finne det jeg ville skrive om så begynte jeg å lete etter eksempler på ett kåseri på nettet.( altså Internett, for dere oldinger som ikke viset det) Lyktes ikke med det akkuratt. Jeg begynte å gå rundt i huset for å lete etter noe å skrive om. Lete aksjonen begynte med att jeg gikk på tryne ned trappa, jeg kjente den trappa for å si det sånn! Men det var ikke nok med det, men nederst i trappa venta katta, han grep tak i leggen min, kjente kløra langt inni leggen. Den hyper aktive jævelen! Jeg hadde endelig kommet meg til stua. Der fant jeg det jeg ville skrive om. Patrik lå sofaen, med en ting mellom beina, og den sto rett opp, kunne nesten tro han hadde stå. Det er ikke penisen til broren min jeg skal skrive om, men fjernkontrollen. Ikke spør hvorfor han hadde den mellom beina, det veit jeg ikke selv.

 

TV er det første jeg tenker på når jeg hører/leser ordet fjernkontroll. Jeg husker mamma fortalte meg at når jeg var mindre så kalte jeg fjernkontrollen for fjertetrollen. Fjernkontrollen har fått en del navn i løpet av året, sånn som duppeditten, zappern eller switchern. Fjernkontrollen er engentlig for late folk, eller man blir lat av den. Uten fjernkontrollen hadde alle hvert spreke og tynne, men med fjernkontrollen kan du bli liggende i sofaen å bli feit. Overvekt og fedme har økt hos barn og unge de siste 20-30 årene. 15 -20 prosent av norske 8-12 åringer har overvekt eller fedme, noe fakta jeg fant på nettet. Jeg tror nemmelig att det har noe med fjernkontrollen å gjøre. Jeg tror hemmeligheten til idrettsutøvere er at de ikke har fjernkontroll. Det er slik de holder seg i form, pluss at det er 15 – 20 meter mellom TV`n og sofaen. Så de har en god distanse å løpe, kansje en ny OL-gren om noen år.

 

Ulempene med fjernkontrollen er at du blir liggene i sofaen å blir feit, eller man trenger ikke å bli feit heller, de som har høy fordøyelse holder seg som regel slank. Du slepper å røre på deg, du trenger bare å røre fingrene. Disse nymotens tingene er rett og slett blitt uunnværlige for mennesker stort sett over hele verden. Fortsetter utviklingen av trykkeoppfinnelser, så vil vel alle til slutt sitte i en god, myk stol inni en boks full av knapper. Tenk for et liv, der alt du trenger å lære er å forstå noen knapper. Ulempen er at fingrene blir veldig slitne av å trykke på alle knappene, men hvorfor ikke finne opp en knapp som kan styre dem også?

 

Vi får jo tak i sånn ’’universal fjernkontroll’’, sånn som kan styre alt som er fjernstyrt. Da ville jeg ha vært litt forsiktig med å hatt bilen parkert under garasje porten, for ellers kan det fort bli dyrt. Bomme litt påTV`n å treffer garasje porten istede, da kjønner du kansje resten selv. Men tilbake til den ’’vanlige’’ fjernkontrollen. Jeg er veldig avhengig av fjernkontrollen. Å se TV uten fjernkontrollen, er som å sitte på PC`n uten tastatur eller datamusa. Eller sånn som regla egentlig skal være ’’ Pc uten internett, er som Tv uten kanaler’’. Det blir nesten det samme med den regla å, fordi du får jo ikke bytta kanal når du ikke har fjernkontoll, da må du jo fram til TV`n, men hvem gidder det? Ikke jeg! For det er jo bortkasta energi. Ingen fjernkontroll, ingen kanaler. Eller det blir jo en kanal da, men det får komme på det samme. Det blir verdens undergang vis jeg finner ut at fjernkontrollen er borte, da endvender jeg huset helt til jeg finner den. Som regel ligger den nede i putene i sofaen. For øyeblikket så ligger fjernkontrollen trygt og godt i hånda mi. Nå som jeg har min fjernkontroll, så lurer jeg på om du har din?

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil