Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Sett fra mine øyne

Sett fra mine øyne

Et lite kåseri om skolen, og my point of view, jeg fikk karakteren 4, og vil gjerne høre om deres mening.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
15.11.2009
Tema
Skole

Skolen kan være hard og vrien, spesielt den siste dagen i uka på den fengselslignende skolen. Når jeg sitter på den kjedelige pulten i mattetimen og bare venter på at den forferdelige irriterende skoleklokken skal ringe, og alle reiser seg og pakker sekken. Noen ganger, når jeg føler at tiden har stoppet opp, og Gud vet hva jeg tenker, prøver jeg å se for meg alle guttene i klassen med singletter på seg. Jeg vet hvor rart det høres ut, men når du allerede har sett en gutt i singlet, kan man ikke la være å tenke «Hmm, lurer på hvordan den og den ville sett ut». Uansett. Jeg prøver å se hvem som kler det best, men oftes ender jeg opp med å finne de som kler det minst. Da får jeg helt latterkrampe, noe som jeg ikke kan kontrollere. Med følger av at jeg får et «Hysj» fra læreren, og rare blikk fra medelevene. Da må jeg ihvertfall le.

 

Men det er desverre ikke bare fredag siste time som er utholdelig, også mandag morgen. Hmm, jeg vet ikke engang hvor jeg skal begynne. Hva med når man våkner? Det å bli vekket av den atombomben man kaller vekkeklokke, så tidlig om morgningen, etter en lang og stille helg. DET er en av mange grunner til at man blir gretten, eller vil starte en ny krig.

 

Noen ganger kan det til og med hende at man(jeg) drømmer om at vekkeklokken ringer, man står opp og gjør seg klar. Så kommer det verste, man våkner og må gjennomleve det, trinn for trinn. Så kommer man frem til det som mange kaller fengsel, eller med andre ord, skolen. Da er man som oftes ganske søvnig, og alle ser ut som grå døsige klatter med ben som beveger seg. Det er faktisk ganske morsomt å se på hvis du tar deg tid.

 

Skolen kan påvirke en på mange måter, og det trenger ikke forhåpentlighvis være på en god måte. Det kan være at du blir utrolig desperat til å være en av de kule og populære at du gjøre alt for å oppnå det, selv om du mister det lille du har av selvrespekt. Men på den andre siden blir du kjent med noen tullebukker du kaller vennene. Og når man skal ha en prøve man abselutt ikke har øvd på, eller fulgt med i timene, skulker man den timen fordi man er «syk». Eller som jeg kaller det «Feber for feiginger». Ikke kom på skolen i det hele tatt, hvis du ikke er her for de rette grunnene. Ta meg f.eks, Den eneste grunnen til at jeg kommer til dette hølet er for venner og gratis frukt.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil