Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Hva skjer med de hvite isbreene?

Hva skjer med de hvite isbreene?

Artikkel/essay jeg skrev i 1.klasse stud spes. Om miljøet, og hva som kan gjøres med det.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
10.11.2009
Tema
Miljø

Miljø og livsstil er to begrep som henger nøye sammen. Hvordan vi mennesker lever påvirker til de grader miljøet vårt. Livsstilen din er blant annet bygget opp av hvordan du lever: hva du spiser, døgnrytme, sosial atferd, trening, helse og hvordan du har det sosialt. Hvordan dette påvirker miljøet vårt, skal vi nå gå nærmere innpå.

 

I dag lever vi så absolutt i et industrialisert samfunn. Vi har det veldig bra dersom vi ser på de materielle godene her i Norge. I et gjennomsnittlig hjem vil det i dag omtrent hver eneste dag suse og gå en vaskemaskin, oppvaskmaskin står på, telefonene ringer og TV-apparatet blir aldri skrudd av. Datamaskinene er flittig brukt, og det nyeste stereoanlegget som er koblet til den nyeste ipoden dunker i takt med bassen som høres til naboene. Garasjeporten blir åpnet med en elektrisk fjernkontroll og lysene fra alle tomme rom står på. Kjøretøyene står aldri i ro, forurensingen og missbruken av strøm oser utav hjemmene våre.

 

Vår sløsing med elektrisiteten og alt det tekniske utstyret er ikke bra for miljøet vårt. Tydelig ser vi hvordan miljøet har endret seg, og på mange områder blitt verre Dette skjer i takt med alle våre nye oppfinnelser og metoder for å få en lettere hverdag. Der de tidligere kjørte hest og kjerre henger eksosen som et tykt lag i luften i disse dager. Store fabrikker slipper ut store røykskyer av Co2 for og produsere nye varer til oss. Det finnes store fabrikker som produserer alt. Se rundt deg. Stolene, bordene, datamaskinene, klærne og klokkene. For at vi skal kunne gå på butikken og kjøpe alt dette ferdig, må noen andre jobbe og produsere det i en fabrikk, som igjen skader miljøet.

 

Vi klager oss hele tiden over den forurensede luften, isbreene som ikke lenger er like hvite og fine, den forsøplede naturen rundt oss og vannet som vi ikke lenger kan drikke fra direkte. Vi frykter den globale oppvarmingen og at ozonlaget skal bli ødelagt. Truede dyrearter rundt oss dør, og vi skriker til regjeringen for at de skal fikse opp. Hvordan kan de klare det, dersom ikke alle går inn for det sammen?

 

”Dagen i dag har spirer i seg til morgendagens blomster.” Dette sitatet vil jeg påstå kommer fra en veldig klok person.  Dersom miljøet skal endre seg, må vi som bor i den rikere delen av jorden endre på vår livsstil! Kanskje kunne vi klart å sykle litt oftere til skole og jobb? Noen ganger går det tross alt an og skrue av TV og sette seg ned og lese en bok. Reise litt mindre med fly, og skrue av noen lys. Kanskje vi kunne finne tilbake den gamle sosiale hverdagen som fantes før, der folk besøkte hverandre hjemme og satte seg ned med en kopp kaffe. I stede for og prate i telefonen og chatte på internett. Nå kan vi ikke lenger bare sitte og vente på at alle andre skal gjøre noe for og fikse miljøet vårt, ta tiltak selv alle og enhver!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil