Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > "Markus og jentene" av Klaus Hagerup

"Markus og jentene" av Klaus Hagerup

Bokanmeldelse av Klaus Hagerups "Markus og jentene".

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
23.09.2009

"Markus og Jentene" er en oppfølger til suksess boka "Markus og Diana". Boka er skrevet av samme person som skrev "Markus og Diana", nemlig Klaus Hagerup. Denne boka ble utgitt på H. Aschehoug & Co. forlag i 1997. Klaus Hagerup beviser i denne boka hvorfor han har blitt en av Norges mest populære forfattere.

 

Hovedpersonene i denne boka er for så vidt de samme som i "Markus og Diana", men denne gangen handler det også om Mona, Ellen Christine og Markus far, Mons sine ulykkelige kjærlighets forhold i tillegg til Sigmund og Markus. Disse fem nevnte er altså bokas hovedpersoner.

 

Selve boka starter med at Markus og Sigmund snakker sammen om hvor normalt det er å ha vært forelsket i alle jentene i klassa på to måneder. Som du sikkert skjønner har Markus og Sigmund vokst siden sist vi fikk høre om dem. I denne boka er de to tenåringer som lengter etter nærmere bekjentskap med det motsattte kjønn.

 

Sigmund er Markus sin alltid bedre vitende bestevenn, og han prøver ofte å hjelpe Markus eller "Marken" som han ofte blir kalt med å innynde seg hos jentene i klassen deres. En gang gikk Sigmund over streken i ett av hans iherdige forsøk på å spleise Markus og ei jente, mens han prøvde å legge inn et godt ord for Markus hos Ellen Christine ble så betatt av henne at de to begynte å gå ut sammen. Markus ble veldig skuffet over sin bestevenn på grunn av dette og derfor ville han ikke snakke med Sigmund på flere dager, men det tok ikke lang tid før det gikk over, da Markus ble forelsket i en annen jente.

 

Etter hvert glir Sigmunds forhold til Ellen Christine over til vennskap og Sigmund, Markus, Ellen Christine og Mona (Ellen Christines bestevenn) danner en venneklubb som de kaller "firkløveret".

 

Så da ble de altså tre stykker til å hjelpe Markus med hans ulykkelige forelskelser. På slutten av skoleåret kommer det en ny jente inn i klassen, hun hadde flyttet til Norge igjen fra Paris der hennes mor hadde jobbet på ambassaden. Markus ble så betatt av denne jenta, Alexandria som hun het, at han trodde han ville være forelsket i henne resten av livet.

 

"Firkløveret" bestemmer seg for å hjelpe Markus, og siden de vet at Alexandria liker teater ville de sette opp skuespillet Romeo & Julie (der Markus skulle være Romeo og Alexandria Julie). Innimellom alle Markus sine jente-problemer for vi høre om fares eskapader med blant annet en øre lege som han vil gå igjennom ild og vann for. Boka ender for øvrig med at noe skjer mellom "firkløveret" slik at tingene aldri kan ble de samme mellom dem igjen. Markus for også sitt høyeste ønske oppfylt, han blir sammen med ei jente på slutten av boken.

 

Hvem Markus blir sammen med, hvordan det går med firkløveret, hvordan det går med Mons sine damer og hvordan det går med oppsetningen av Romeo & Julie må du nesten lese boken for å finne ut. Jeg anbefaler virkelig andre og lese denne boken, selv om den er noe klisjé preget, er den en verdig oppfølger til "Markus og Diana".

 

Boken er lettlest, men språket blir noe vanskelig i den siste delen av boka under prøvene til Romeo & Julie og det andre som skjer i denne perioden av boka. Klaus Hagerup har gjort en stor jobb med denne boken, det virker til og med som karakterene hans har fått sjel, med Markus og Mons sin sjenertskap, Sigmund sin bedre viten osv..

 

Boken er ikke like bra som "Markus og Diana", men det er ikke langt i fra. Og som nevnt jeg anbefaler virkelig de som likte "Markus og Diana" til å lese oppfølgeren "Markus og Jentene" som er minst like humoristisk.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil