Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Er penger meningen med livet?

Er penger meningen med livet?

Skriv et kåseri om finanskrisen og meningen med livet.

Karakter: 5

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
10.08.2009


Hva mener du er meningen med livet? Eller hva ville vel livet vært uten meninger? Livet er en merkelig ting og du kan stille deg det spørsmålet til du blir blå i trynet. Er meningen med livet penger? Hvis du synes det, så sliter du nok litt, fordi i disse dager er vi inne i en finanskrise.

 

Jo eldre du blir, jo mer undrer du over meningen med livet. I oppveksten var alt så lett. Latterlig lett! Det var bare å knipse i fingrene, så var foreldrene på pletten med en gang. De tok alle avgjørelser for deg, og du trengte ikke å bekymre deg om annet enn hva du skulle ha på deg på skolen dagen etter, eller hvordan du skulle klare å tvinge mer penger ut av bestemora di. Så enkelt var livet da jeg var liten. Dette var meningen med livet før mente jeg! Jenter brydde seg bare om Barbie og gutter om jagerfly... Jagerfly ja! Det er et hett tema om dagen. Norge vurderer om de skal kjøpe militære jagerfly fra Sverige eller USA. Regjeringen er villig til å bruke hundre-og-ørten-og-førti MILLIARDER på det. Da er vi tilbake til temaet penger og finans. Hvordan skal de kunne greie å skaffe så mye penger da det er finanskrise?! Tenker de bare på seg selv?! Hva med det norske folk?! Det er dit pengene skal gå mener jeg!


 

Alle unge i dag tenker bare på et spørsmål: Hvordan skal jeg klare å tjene mest mulig penger, så jeg kan tygge tusenlapper i framtiden? Jeg skal ikke si at jeg ikke har vært innom det spørsmålet, fordi det har jeg, men det finnes viktigere ting i livet enn penger. Som det å se på vinter OL. Det er livet! Det bringer meg inn på noe! Det er mange usaklige diskusjoner om hvor OL skal holdes i 2018, om det blir Tromsø eller Oslo... Kan ikke si jeg bryr meg, men jeg synes synd på folk hvis OL blir holdt i Tromsø.. Aner du hvor kaldt det er der om vinteren?! Drikker de vann, så kommer det istapper ut igjen! Det verste av alt er at de holder på å rive Holmenkollen. Et kulturminne som er så vakkert og som representerer Oslo, skal rives og bygges om til noe stygt og moderne som vi ikke ser forkjellen av opp og ned på. Men da er vi inne på den forbanna temaet penger igjen! Ingenting er gratis her i verden og dette koster staten mer penger enn jeg noen gang kan telle... Jeg tipper de ikke bryr seg, så lenge de kan sette Norge på kartet. Det finnes ikke logikk i det! «En krone spart, er en krone tjent» (Ordtak om penger)

 

La oss heller konsentrere oss om meningen med livet. Det vakre liv som vi lever hver dag, men som vi hater noen ganger. Been there, done it! Uff, nei, livet skal vi ikke snakkes negativt om, selv om det vi gjør hele vår livstid er å tjene penger. Der har vi sammenhengen! Sammenhengen mellom meningen med livet og det å tjene penger. Finanskrisen faller inn som hånd i en hanske! Mange liv går til bunns fordi finanskrisen eter opp hele armen vår og da har vi ikke noen hånd som passer i hansken lenger...

 

Finanskrisen, meningen med livet og utdanning. «Bare en bok gjør ingen klok» (Ordtak om læring). Går du ikke på skole, får du ikke noen utdanning. Har du ingen utdanning, får du ikke noe penger. Har du ikke noe penger, har du ikke noe sted å bo, fordi dét koster penger. Da må du bo bak noen busker.... Bussskker... Busshher... George W. Bush ja! Jammen kom ikke han inn i bildet også! Nei, han har ikke vært en bra president for USA. Han er altfor glad i krig, og alt det fører med seg. I alle de åtte årene han har sittet som president, har jeg ikke hørt annet om USA enn krig. Bush er bæsj! Sånn er det, og sånn blir det... Om du er enig med meg, vet jeg ikke, men det er ditt problem...

 

La oss nå heller snakke om hva vi helst vil slippe å høre når det er snakk om penger. Vi må definitivt slutte å bruke penger på ting vi ikke trenger. Sko, vesker.. NEI! Det er ting jeg trenger så det er bare å glemme... Det vi ikke trenger er bomstasjoner midt på motorveier! Det er bare tull at vi skal betale for å komme inn i Oslo. «Dere må betale for å kjøre inn i Oslo og disse pengene bruker vi på veiarbeid» har du sikkert hørt noen tusen ganger før. Jeg mener, kom igjen!!! Ingen kommer noen gang til å tro på det der! «Alle veier er gode som fører til pengepungen» (Ordtak om penger)

 

Noen lærer å sykle, noen lærer å stjele, noen lærer å hate innvandere, men det er ingen som lærer oss hvordan vi skal håndtere finanskrisen! Nå i dag er det jo mange firmaer som går konkurs, folk mister jobben og de som sitter på stortinget begynner og få grå hår bak ørene av dette. Eller, det er ikke bare nødvendigvis finanskrisen de får grå hår av, fordi de som sitter på stortinget har vel alltid vært noen innskrumpa svisker. Vi har sendt penger til Island, for de gikk jo helt i null, men hva hjelper det oss? Vi trenger de pengene (nesten) like mye som det de gjør! Vi har fått en «nødpakke» som hjelp fra USA (God bless America) og den har ikke hjulpet noe. USA ja! Det har nettopp vært presidentvalg der, og da sto det mellom John McCain og Barack Obama. Det ble en heftig debatt. «Afroamerikaneren» mot John McCain. Ikke noen bombe at Obama vant. Like I care... Men det er det andre som gjør! Ettersom han er den første mørkhudede presidenten, kommer han til å bli skutt akkurat som John F. Kennedy. Det er ikke alle som tolererer dette. Uansett, tilbake til tema finanskrisen! Så da var det tid for finansminister Kristin Halvorsen å ta frem «Gullkortet»... Jeg aner ikke hva det er, men det var sikkert noe som skulle «redde» oss fra å gå helt i null, sånn som Island. Vel, vi er vel på beina igjen etterhvert... «Bedre sent enn aldri» (Ordtak om tid)

 

Det å tjene penger er ikke spesielt imponerende eller nødvendigvis den mest positive tingen i verden, men slik blir det oppfattet. Menneskenes mening med livet er å tjene penger. Derfor mener jeg at finanskrisen ikke passer inn i bildet her, fordi den ødelegger vårt livsmål og vår mening med livet. Så det er bort med finanskrisen, and hello money!

 

Når finanskrisen er over, tjener vi fett igjen og vi kan leve våre «meningsfulle liv» videre. YES, WE CAN!

 

Takk for meg!

 

 

Kilder:

http://no.wikiquote.org/wiki/Norske_ordtak#L.C3.A6ring


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil