Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > En siste kveld ved fyrtårnet

En siste kveld ved fyrtårnet

En jente sitter ved fyrtånet og føler på friheten. Hun legger merke til en annen jente i rød kjole. En skildrende historie med utgangspunkt i et bilde (se nederst).

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
09.06.2009


Det er blitt kveld, arbeidsdagen er over og jeg har endelig tatt meg tid til å gå ut. Uten anelse om hvilken hendelse jeg senere måtte stå over senere. Jeg står her ved fyrtårnet i den frie naturen ved havet. Ingenting er som å stå her og kjenne på den friske havbrisen og se ut i det uendelige. Skyene har lagt seg over himmelen og skapt et litt dystert preg, men langt ut på fjorden kan jeg se en liten lysåpning fra kveldsola. Den skinner litt ned i havet.

 

Fyrtårnet er framfor meg og vokter båtene slik at de ikke skal komme for nær vannkanten og gå på grunn. Noen ganger kan vi tenke at det nesten burde vokte oss mennesker også… Det er så vakkert og naturlig her. Naturen på sitt aller beste. Bergene rundt fyrtårnet er tomme, men om dagen når sola er oppe strømmer menneskene til for å grille og være sammen. Jeg liker å være her når kvelden har lagt sitt preg og de fleste er gått hjem til redene sine. Det er visst flere enn meg som foretrekker stillheten her ved fyrtårnet. To mennesker er ved trappen ved fyrtårnet. Jeg kan se at en av dem er en jente med rød kjole. De har nok tatt seg en tur på den andre siden av tårnet hvor man kan se rett ned i havet. Ned i det dype havet. Her ser havet nesten litt skremmende ut. Det er umulig å gå helt rundt tårnet fordi bergene blir brattere og brattere på denne siden. Jeg går sjeldent dit bak tårnet.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil