Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Omtanke

Omtanke

Tanker om hva kjærlighet er og betyr.

Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
09.06.2009


Kjærleiken er som en tapt kunst. Den har spilleregler som få forstår, og det er ikke lett å skjønne seg på den heller. En tid kan være fantastisk, for så å forsvinne like fort som den kom. Den kryper seg inn på hver enkelt, eller stormer på som den mørkeste storm. Ingen vet hvor den oppstår, og ingen vet heller hvor den forsvinner. Den bare oppstår og visner bort. Slik er det ikke i alle tilfeller. Mange lever med den man elsker og har elsket sitt lange liv. Men, dette oppstår ikke for enhver.

 

Man kan treffe den mest fantastiske jenta eller gutten. Hun kan sitte på en benk, eller gå rundt i parken med de fine skoene sine eller for såvidt den fine dongribuksa sin. Hun kan snu seg og blafre med håret slik som du aldri har sett noen gjøre. Tennene viser, og det går et djupt stikk i deg som vekker følelser som ingen riktig kan forstå, foruten den personen som opplever den. Jenta kan ignorere deg, og gjøre at du føler at du ikke er verdt noe. Da går man rundt og tenker; «Gjorde jeg noe galt? Hadde jeg feil skjorte eller genser på meg?» Dette er noe som mange sikkert opplever. Eller kanskje man tenker på hvordan håret ser ut. Alt dette er med på å så tvil i en persons tanker. Tanker som hele tiden sitter inne og som er vanskelelig å dele med andre. Kjærligheten kan deles mellom flere. Man kan snakke om den, få råd, kanskje gråte på en skulder. Mange har hørt uttrykket, eller deler av det; «det finst mange fisker der ute i havet». Hvilket hav? Atlanterhavet? Det er mange som ikke finner dette havet. Er det et hav som hele tiden eksisterer der ute? Skal man hele tiden fiske etter den store premien? Dette havet er i såfall så dypt at mange ikke finner frem i de store understrømmene. Det virker faktisk som at disse strømmene gjør man forvirret og enda vanskligere å finne frem.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil