Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Engster du deg over metall i ditt hjem?

Engster du deg over metall i ditt hjem?

Handler om hvordan foreldre og barn reagerer og hva de tenker om metall-musikk.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
28.05.2009
Tema
Rock

Hører barna dine mye på metall musikk? Spiller de det så høyt så du nesten blir gal og må holde deg for ørene for å høre dine egne tanker? Du lurer nok på hvorfor.

 

Metall musikk er blitt veldig populært blant unge de siste årene. Plateselskapene har merket at denne typen musikk selger bra på markedet. Dette kan grunnes av at det ikke er så mange voksne som liker det, og derfor liker unge det. Kanskje for å irritere de voksne, men mest av alt er det nok fordi foreldre eller andre sier at de ikke får lov til å høre på det, og det er det som tirrer barn og unge til å gjøre det.

 

Når en forelder sier at noe er ulovlig er det nesten som om barna oppfatter det som en ny mulighet til å prøve noe nytt som foreldrene ikke liker. Hvorfor det er mange foreldre som er redd for at barna sine skal høre på denne typen musikk, er nok fordi de har hørt om mange unge som har tatt livet sitt eller begynner å skade seg. Dette er fordi tekstene i sangene er så satanistiske og brutale, og det er ofte at de som hører på sangen blir veldig påvirket, men disse sangene som noen tar selvmord av er ofte black, death og trash metal. For noen unge bryr de seg egentlig ikke hva tekstene handler om, bare at sangene er drit dårlige eller så digger de det, mens det er noen andre som tar teksten litt for bokstavlig og tolker den litt annerledes.

 

Det er ofte mange av de som hører på denne typen musikk som endrer klesstil, denne klesstilen ganske mørk og dyster og man bruker veldig mye svart og farger håret og piercer seg.

 

Jeg skjønner at foreldre blir veldig engstelige over denne typen musikk og om barna liker det. Særlig etter det man hører om hva noen faktisk gjør av noen sanger, men på en annen side vet jeg av egne erfaringer at musikk er en fin ting som man kan lene seg til eller bli trøstet av i vonde og vanskelige tider. Og det er helt forstålig at mange finner denne trøsten i disse brutale sangene.

 

Men man må også ikke glemme at det er mange som har hatt en helt fin oppvekst og klart seg minst like bra som alle andre, selv om de har støttet seg til denne musikken hele livet, de fleste liker nok fortsatt denne musikken. Det er ofte det hender at mange unge som liker denne typen musikk endrer musikksmak eller klesstil. De skjønner kanskje ikke selv hvorfor de likte sangene, og er kanskje til og med flaue over hvordan de kledde seg eller oppførte seg. Hvis man er en av de som kutter ut metall-sjangeren så er det overhodet ikke teit, og hvis man vil se lyst og positivt på det, kan man tenke at disse sangene hjalp en i tunge tider, men at man er sterk og har kommet over det. Og ofte kan man takke musikken for å ha hjulpet en til å stå på sine egne ben igjen.

 

Så vi kan takke musikken for at den alltid er der når vi trenger den mest, den er der for å muntre en opp eller innse noe viktig. Jeg syns absolutt ikke metal-musikk er skadelig, men heller bra for personer, og skjer det noe med noen som hører på, så er det ikke musikkens feil, men personen som tolket teksten på en annen måte enn det som var meningen.

 

Rock on!

 

<bilde>

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil