Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > En sommerkveld ved sjøen

En sommerkveld ved sjøen

En gjeng med gutter og jenter drar først en tur på stranda og senere en tur i bowlinghallen.

Skrevet i 8. klasse.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
25.05.2009


Nå er sola kommet opp. Klokka er 09.30 på morgen. Jeg hadde nettopp spist frokost. Da jeg å begynne å høre noe lyder, Det var gutta fra klassen som hadde våknet og gått ut og spilt fotball. Jeg tenkte at jeg fikk gå ut å bli med å spille fotball. Så skifta jeg klær til shorts & t-skjorte, jeg gikk ut og ble med. klokka nærmet seg 12 på dagen. Sola steka, himmelen & sjøen var blå, & gresset var grønt. Jeg skulle akkurat til å si hei gutter, skal vi ikke ta en tur på stranda. Men når akkurat da hørte vi noen jenter fra klassen. Det var Lilli, helene, Heidi & Cecilie som kom gående. De spurte om ”vi kunne tenke oss å spille kort med dem”. Guttene svarte. ”Ja klar det”. Så begynte de å spille kort.

 

Etter en stund sa en av Cecilie ”Jeg har lyst til å bade, blir noen med”. Kristian svarte ja, men kan vi ikke dra på stranden å bade. Alle syntes det var en god ide. Guttene gikk på vær sin hytte & begynte å pakke, det gjorde jentene også.


 

Når klokka ble 13.30 kom Cecilie til Christian & sa ”vi drar nå vi”. ”Okei” sa han vi gutta kommer om noen minutter. Så dro jente & guttene dro 10 min etter dem. Når de kom ned til stranda gikk vi på do å skifta til bade tøy. Cecilie så meg først. Hun sa ”kom igjen da”. Jeg ble bare på, jeg løp ned i sjøen, tok tak i armen hennes, å jeg begynte å smile til henne. Hun smilte tilbake. Jeg hadde aldri kjent den følelsen før, jeg tenke kanskje hun liker meg. Det gikk tusen tanker å oppgi nøtta nå, skal jeg prøve meg, tenk om hun ikke liker meg da. Jeg gikk opp av sjøen å la meg ned på sanden, jeg smurte meg inn med sol krem, putta på meg musikk & solbriller. Så lå jeg vel der i noen timer.

 

Så kommer noen av guttene bort å bli med på bowling, Cecilie skal være med. Han ble jo selvfølgelig med da, når hun var med. Han gikk på toalettet & skifta. Han kom inn i bowlingen med blå jeans, svart jakke & håret rett bakover. Cecilie bare gapet når han kom inn, hun gjorde det så ingen andre så det da. De begynte å spille bowling, de bestemte seg for å spille i par. Jentene fikk bestemme hvem du ville være på lag med, men de måtte si grunnen til alle andre bortsett fra lag mannen sin. Cecilie valgte Kristian fordi han ikke hadde kjæreste & fordi hun likte ham. Helene valgte Henrik fordi de to var kjærester. Lilli valgte Torjus for de var også sammen. Heidi valg Jacob fordi de to var å oppgi det blå, de var ikke kjærester enda, men de var veldig forelsket i hverandre. Så begynte de å spille bowling. Helene & Henrik satt å drakk av samma brus når det ikke var dems tur. Heidi & Jacob gjorde det samma når det ikke var dems tur. Lilli & Torjus satt å skrev sms til hverandre når det ikke var dems tur. Mens Kristian & Cecilie bare snakka i vei. Lilli & Torjus leda vel å lenge, men så kom Kristian med sine utrolige kast & da lå plutselig de to på topp.

 

Når de var ferdige så lista sånn ut:

1.plass

2.plass

3.plass

4.plass

Helene & Henrik

Kristian & Cecilie

Lilli & Torjus

Heidi & Jacob

160

158

150

144

 

De lå ganske likt når de var ferdig.

 

Kvelden var kommet. Jeg gikk ut for å sjekke postkassa mi. Der var det ingen ting bare et brev. Jeg tenkte med en gang et brev fra mamma eller en jente, jeg var ikke sikker jeg løp inn så fort jeg kunne tokk mobben min å ringte til gutta.

 

Jeg sa ”jeg har fått et brev” å da sa de ”skal vi komme nå eller”. Etter noen minutter var de utafor hytta hans. De var veldig spente på hvem det var fra & hva det var. Kristian løp bort til døra, slapp dem. De spurte han med en gang ”hvem er det fra, hvem er det fra”. Han hadde ikke åpne brevet enda. De så det ligge på bordet. ”Har du ikke åpna det” sa de, ”Nei” sa han. Så åpna de brevet, de sa det var et brev fra en jente. Kristian fløy opp i takket & hjerte hans banke mye mer en noen gang før. De sa at det var fra Cecilie. Han rødna veldig mye.

 

I brevet stod det, skal vi møtes i morgen i sentrum? Takk for i kveld forresten, det var kjempe hyggelige. Nummeret mitt er 93394884 & hytte nummeret mitt er 14, ha en god kveld videre, send meg en melding hvis du kan. Han tokk opp mobben med en gan og skrev en melding der det stod. Ja jeg vill veldig gjerne møte deg i sentrum i morgen, hva med klokka 12. like etter på fikk han svar tilbake ja det passer fint. Han skrev tilbake fint da ses vi da. Han sa at han ville sove gutta hadde vært der i 4 timer å sett på film med han. Klokka var nå blitt 23.46. Jeg skulle sove nå, gutta gikk hjem, jeg låste døra, gikk å la meg å tenkte nå skier det snart. hun liker meg, også sovna jeg. Jeg drømte om Cecilie hele natta. Plutselig var det morgen. Jeg var blind våken, lå å så i taket faktisk. Så tenkte jeg at jeg kan jo ikke ligge her som en slabbedask hele dagen ”opp å stå” sa jeg. Det var sol i dag også klokka var bare 10. Jeg begynte å lage frokost.

 

Når klokka nærmet seg 11 begynte jeg å kle på meg dress, slips, svarte sko. Når klokka var 11.30 begynte jeg å fikse på håret, jeg la håret rett bakover.

 

Klokka gikk fort, jeg viste at det ikke tokk mer en ett kvarter å gå bort ditt. Klokka nærmet seg 11.45 jeg begynte å gå til sentrum. Like før jeg kom gikk inn i sentrum så jeg henne, hun var nydelig hun hadde på seg rosa kjole, fin hvit bokse, pene sko. Alt var perfekt. Jeg ropte HEI VENT DA. Hun snudde seg. Hun fikk øye på meg & vinka til meg. jeg gikk mot henne, hun tokk meg i hånda & ga meg en klem. ”Skal vi gå på biblioteket”, sa han ”okei” sa hun. Så gikk de på biblioteket. Cecilie oversaksa. Hun sa, kom nå lager vi et dikt. Jeg bare følgte etter henne. Vi begynte å lage dikt, det ble et romantisk dikt. Slik ble det hørendes ut:

du som er så søt & snill innerst inne er du ganske vill,

jeg elsker deg forståelsesfull å grei,

Det betyr så mye for meg. du stiller opp å trøster meg,

Det er det som er fint med deg!

Dine øyne er så søte, så sant du betyr alt for meg.

 

Så kom kvelden igjen. Sola var fortasatt opp. Jeg & Cecilie satt på brygga ved sjøen rett ute ved hytta mi. Vi holdt hverandre i hendene. Denne dagen var den beste i mitt litt. Vi så solnedgangen sammen, vi lagde et dikt sammen, og vi leste en bok sammen. Så var klokka blitt kvelden igjen. Jeg gikk inn i hytta å løste døra. Jeg gikk å la meg til å sove.

 

Neste morgen fikk jeg en melding fra gutta. Der stod det hvor var du går?, skal vi spørre Cecilie for deg om hun liker deg. Kristian skrev tilbake, jeg var med Cecilie i sentrum, ja takk det vill jeg gjerne. Etter noen minutter kom det en melding fra gutta igjen. Nå stod det, hun svarte ja. Spør på henne da vel.

 

Kristian skrev tilbake: ok takk, ja jeg skal gjøre det. Så noen minutter etter på stod Cecilie å banket på døra, jeg var shortsen å løp til døra, åpna døra, å sa hallo. ”Blir du med å bade ved sjøen utafor her”? sa han, ”ja” svarte hun. Jeg må bare skifte ”kan jeg låne badet”? Spurte hun. ”Ja” sa han jeg venter på deg ved brygga. Noen minutter etterpå kom hun til brygga å jeg begynte å dytte henne litt forsiktig til side. Så dytta hun meg også tilbake. Vi satt sånn kanskje i 5 minutter eller noe. Plutselig reiste hun seg opp og tokk meg i armen. dro meg med ut på kanten og sa nå hopper vi, å jeg ble jo selvfølgelig meg. Vi holdt hender når vi hoppa. Under vann kyssa vi. Også spurte jeg på henne, hun svarte ja. Vi satt å holdt hverandre i hånda i to timer så gikk vi inn å så på titanic. Så levde de lykkelig alle sine dager.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil