Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Jeg er russ, men hvor kan jeg finne russebuss?

Jeg er russ, men hvor kan jeg finne russebuss?

Dette innlegget er for dere som er RUSS neste år og har tenkt å rulle rundt i en russebuss! Hvor og hvordan kan dere skaffe dere en buss. Hva skal dere se etter for å ikke bli lurt. Hva er en passe pris å gi for en buss?

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
24.05.2009
Tema

Dette innlegget er for dere som er RUSS neste år og har tenkt å rulle rundt i en russebuss! Hvor og hvordan kan dere skaffe dere en buss. Hva skal dere se etter for å ikke bli lurt. Hva er en passe pris å gi for en buss? Spørsmålene er mange, og svara er sikkert enda flere. I denne artikkelen skal jeg prøve å gi noen svar som kan hjelpe dere på vei.

 

Først vil jeg vise dere noen lenker til anbefalte internettsider hvor dere som russ kan finne russebusser som dere kan kjøpe:

www.russebuss.no

www.finn.no og søk på RUSS

 

Her er det viktig å være kritisk. Og for dere som er russ er det nok de færreste av dere som har veldig mye kunnskaper om busser og biler. Derfor vil jeg anbefale dere, nesten pålegge dere å ha med en eller flere voksne som har litt peiling på bil. Dette vil hjelpe dere med å ikke bli lurt, og selv om det ikke er noe kult, så tar selgere dere mer seriøst og behandler dere bedre om dere har med noen voksne.

 

Når det gjelder pris på russebuss så er det vanskelig å gi noe eksakt svar. Man kan finne russebusser helt fra 70.000 og oppover til nærmere 500.000. Her må dere selv sette litt begrensninger om hvor mye penger dere kan tillate dere å bruke. Det kan være lurt å lage ett budsjett for russebussen og også resten av russetiden. Nå er dere RUSS og ferdig med 13 års skolegang. Og dette skal feires som aldri før. Og det er helt åpenlyst at dere vil bruke mye penger. Men pengene kan fly fortere enn man ønsker, derfor kan det være lurt å sette opp ett russebudsjett. For dere som RUSS er det også viktig å skaffe sponsorer og inntekter ved for eksempel dugnad. Dere kan få mange tips til dette ved å lese her: Tjen ekstra penger til din tid som RUSS.

 

Dere må selv velge hvor mye penger dere er villig til å bruke på en eventuell buss, og ta det derifra. Når dere har bestemt det, og drar ut for å se på buss, så er det viktig at dere har en sjekkliste. Her kommer ett eksempel:

 

- Spørre om det har vært problemer tidligere; karosseriskader, girkasse, varsellamper etc.

- Om bilen er kjøpt ny i Norge

- Servicehistorikk

- Siste EU-godkjenning

- Sjekk heftelser her: Sjekk heftelser

- Sjekke etter rust + riper og bulker

- Sjekke etter fukt

- Sjekke alle støtdempere, at den fjærer og ikke gir ulyder

- Kjøre med åpent vindu og høre at motoren går pent

- Teste varsellamper, sjekke at lys og blinklys fungerer som de skal

- Teste bremser

- Mønsterdybde på dekk

- Dato for siste EU-kontroll

 

Når dere nesten har bestemt dere og finne en bil/buss som er passende , kan det være lurt å ta en naf-test på den først.

 

En annen viktig ting som du kan spare en del penger på er pruting. Her er det viktig å gjøre litt forarbeid. Internett er den perfekte arena for å kartlegge priser. Sørg for å ha hele listen med aktuelle kandidater med deg og argumenter med selger om at hans pris er for høy. Ikke slå deg til ro med prisen på ruta og første tilbud!

 

Til slutt vil jeg anbefale og laste ned denne pdf-fila og lese over. På side 10 står det en sjekkliste for kjøp av bruktbil. Last ned her: Sjekkliste

 

Da har jeg kommet med mine tips for at dere skal få en best mulig start som RUSS! Er det noe informasjon dere mangler, er det bare å kommentere og stille spørsmål. Husk at det er dere som er RUSS og skal få den beste russefeiringa ever!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil