Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Den siste klasseturen

Den siste klasseturen

Tre jenter opplever en svært dramatisk klassetur, som ender opp i en leteaksjon.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
10.05.2009


Tut, bip, pip, det var lyden av maskinen som sto på sykehuset. Jeg har blitt forfrosset og har ligget på sykehuset snart en måned. Jeg sliter med psykiske problemer etter den dramatiske opplevelsen. Jeg har ofte besøk av vennene mine. Men jeg vill alltid savne en av dem. Hvem det er og hvordan det skjedde skal jeg fortelle deg nå.

 

Klassen var på vei opp til Spåtind, vi skulle sove der i to netter. Alle hadde pakket sakene sine og satt klare på bussen. Lærene gikk gjennom reglene. Og så var turen i gang og alle var glade og fornøyde. Jeg, Lise og Siri skulle sove i samme telt. Da vi endelig var kommet fram, løp alle ut av bussen og begynte å gå.  I starten gikk det greit å gå oppover men etter hvert ble det veldig slitsomt. Jeg hadde glemt å spise frokost den dagen, for jeg var så spent på turen, så jeg hadde ikke mer næring. Alle de andre hadde allerede gått forbi, så vi tenkte at det ikke gjorde noe om vi stoppet og tok oss en matbit.


 

Jeg spiste to skiver med salami og så var vi klare for å gå igjen. Vi slet oss oppover de siste bakkene. Etter ca 4 og en halv time hadde vi endelig nådd toppen. Alle hadde stått og ventet på oss oppe på toppen så vi begynte straks å gå nedover til leier plassen. Det var heldig hvis ikke så langt maks en halvtime og gå. Da vi hadde kommet fram, tok alle og fant seg vær sin leierplass. Vi tok den høyeste plassen av alle, det var akkurat ikke den smarteste plassen. Det merket vi på kvelden da det begynte og blåse og pøse ned. Etter telte var slått opp, pakket vi ut stormkjøkkenet vårt og lagde i stand makaroni med pølsebiter. Noen av jentene og guttene lagde en slags utedo, egentlig var det vell bare et hull som man kunne gjør fra seg i, vi ande gjorde vel litt narr av hele iden og satte oss i buskene i stede.

 

På kvelden hadde lærene ordnet et digert bål som vi kunne kose oss rundt. Det var ekstremt kaldt på fjellet den kvelden. Så Jeg, Lise, Siri, Jostein og Markus gikk til telte vårt for å spille litt kort. Da klokka var rundt elleve gikk Jostein og Markus ut for å hente noe potetgull. Akkurat i det de gikk ut av telte begynte det og pøse ned. Telte deres lå et stykke unna, så de ble vell antagelig dyvåte, de kom i hvert fall ikke tilbake.

 

Litt sener fikk vi en meld om at de ikke turte å ta sjansen på å gå ut for det var så mye tåke. Vi fortsatte å spille litt kort, etter hvert ble det veldig kjedelig så vi bestemte oss for å sove. Klokka var bare litt over tolv, så ingen av oss klarte å sove. Lise måtte så inndelig på do, så jeg bestemte meg for å bli med henne. Siri turte ikke å bli igjen alene, så hun ble med hun også. Vi pakket oss inn i klær og tok på oss støvlene og gikk ut. Tåka var verre enn vi hadde trodd. Vi holdt hverandre i hende for og ikke miste hverandre. Plutselig hørte vi noe bak oss, og et sterkt lys kom rett opp i fjeset vårt. Først ble alle lettet for vi trodde det var en av lærene våres, men det viste seg og være en helt annen person enn det vi hadde gjettet. Da den ukjente personen senket lomme lykten sin, så vi ansiktet. Det var en mann, han hadde et digert ansikt, brune tenner og øynene lyste opp som to katte øyne. Jeg husker at vi skrek og begynte å løpe, han kom etter oss, han holdt en øks i hånda. Han skrek noe etter oss, husker ikke akkurat hva det var.

 

Vi løp oppover mot toppen. Vi måtte klatre opp en steinrøys, plutselig skrek Lise, hun hadde sklidd ned steinrøysa. Vi løp ned for å dra henne opp, men vi kom for sent. Den skumle mannen hadde allerede tatt tak i beinet hennes. Vi dro så hardt vi kunne men han var for sterk. Vi prøvde å hive steiner på han, men det hjalp lite. Plutselig slapp han taket i Lise og vi klarte og komme oss opp på toppen.

 

Vi verken så eller hørte han, kanskje han hadde gitt opp.  Akkurat i det vi skulle gå nedover hørte vi pusten hans i nakken. Vi snudde oss sakte rundt, der sto han og han var ikke særlig blid. Han tro til seg Lise. Hun prøvde å stritte i mot, men det var håpløst og til slutt ga hun opp. Vi prøvde og rive henne ut av armene hans men det var umulig. Han hevet øksa og kuttet av det ene benet til Lise. Vi var målløse, han var helt gal i hodet. Vi skjønte at det ikke hjalp Lise at vi prøvde noe mer. Vi løp nedover, og han kom etter. Men vi var raskere enn han. Vi gjemte oss i en liten hule rett nedafor steinrøysa, han løp rett forbi oss og hev fra seg Lise.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil