Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Når skal NFF lære?

Når skal NFF lære?

Handler om hvor gode de norske fotballdommerne er.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
07.05.2009
Tema
Fotball


UEFA Champions League semifinalene har akkurat blitt unnagjort, med ikke så mye forskjell fra i fjor. Nesten de samme lagene, nesten like mange mål, lik underholdning, samme nerver, og nesten samme finale. Men det er en ting som skiller seg ut i år som manglet i fjor; en god norsk dommerglipp som representer nivået til de norske superdommerne på internasjonale turneringer. Fjorårets helt var Svein-Erik Edvardsen, mens årets sjarmør er Tom Henning Øverbø. Det Norske Fotballforbundet er derimot stolt av å la disse superflinke dommerne dømme på både Norsk toppfotball og internasjonale turneringer.

 

Chelsea tar en tidlig ledelse på Stamford Bridge med en praktscoring av Michael Essien mot Barcelona. Det falt en ro over Fulham Road, inntil en wannabe utgave av Colina viser seg fram, og ikke minst Norsk. Først blir Malouda felt inne i seksten meteren, men trolig nok er 10 cm innefor sekstenmeteren ikke nok for en meget optimistisk Tom Henning Øvrebø for å dømme straffe på. Felling etter felling og Øvrebø holder forstsatt fløyta i munn. Kanskje det ikke var nok av kondisjon nok til å blåse. Ellers så var den lettkledde blondinen med Barcelonatopp mer attraktert enn kampen selv. Senere ut i kampen kan han ha synet synd på seg selv og Chelseas småfrustrasjon kan ha gitt han en viss anelse om hva han kunne vente seg etter kampen; russisk mafia oppe i hælen og en gjeng med snaudklipte Stone Island-kledde hooligans som ventet utenfor stadionet. I denne sammenheng dømte han rødt kort til Eric Abidal hvor situasjonen taler for seg selv etter finfin dømming. Det virker som han synes synd på det katalanske laget og minutter etter ser det ut som Piqué for Barcelona, mer hadde basketball i fysikken. Dette plagde ikke Øverbø som mest sannsynlig fortsatt hadde den lettkledde Barcelona blondinen på hjernen. Av full frustrasjon begynte Ballack for Chelsea å danse og rope vilt rundt Øverbø. Det er usikkert om Øverbø ga gult kort til Ballack for ropingen eller om han mislikte dansen til Ballack. Like etter scorer Barcelona, som gir finalebilleten i Champions League.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil