Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Kristendommen og kjønnsdebatten

Kristendommen og kjønnsdebatten

Kort om mannens og kvinnens stilling i kristendommen.

Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
16.04.2009
Tema
Kristendom


Kristendommen er den monoteistiske religion som utviklet seg fra jødedommen. Med monoteistiske mener jeg troen på en Gud. Kristendommen er en åpenbart religion, som påsto av alle kristne er ”Bibelen”, som er miks åpenbart gjennom Jødene og Kristne gjennom apostlene. Kjennetegn ved kristendommen er troen på Jesus, som en sønn av Gud. Flertall av kristne definerer Gud som ett vesen, men eksisterer i tre personer: Faderen, Den hellige Ånd og Sønnen. Mange mener at Jesus er Gud som ble til menneske for å veilede mennesker fra ondskap til ånd. I Bibelen står at Gud er faren til Jesus og Maria er moren, som betyr at Gud er en mann. Men noen forfattere mener at Gud omtales både mann og kvinne.

 

Forholdet mellom Gud, mann og kvinne:

Mange mener at Gud sendte Jesus for å vise mennesker den riktige vei, fordi Gud elsker mennesker som sine barn. Gud har skapt hele jorda for menneskene. I Mosebok 2- 8 leser vi åssen Gud plantet jord for mennesker med allslags dyr, fugler og planter. Gud ville skape noe, som kunne vise Guds bildet. Derfor lagte han mennesker Adam og Eva. Menneskene fikk stor ære fra Gud å råde over fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr som det kryr av på jorden. Gud skapte mennesket i sitt bilde, og i Guds bildet skapte han det. Gud overlatt alt til menneskene slik at de kunne herske på alt i jorda. Gud ville at Adam og Eva skal være forbildet til neste generasjon med å være sanne og god mennesker, slik at etterkommende kunne fødes det samme. Men de overlykkes ikke ved at de falt for slangens fristelser. Men Gud ga ikke opp ønsket sitt, og har jobbet siden første dag å oppnå idealet som er sanne forfedre og god mennesker.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil