Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > "Sanger fra rom 22" av Stein Erik Lunde

"Sanger fra rom 22" av Stein Erik Lunde

En bokrapport av "Sanger fra rom 22" av Stein Erik Lunde.

Karakter: 4 (9. klasse)

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
04.04.2009

TITTEL: Sanger fra rom 22

FORFATTER: Stein Erik Lunde

 

Boka handler om en av skoledagene til elevene i klasse 9b. Den beskriver hvor en hver elev i klassen befinner seg og tenker til en hver tid i løpet av skoledagen. Den starter med at elevene våkner og drar til skolen og slutter med at skolen slutter etter siste time og elevene drar hjem.

 

I boka blir du kjent med alle elevene i 9b, både de som er på skolen, hjemme eller skulker. Og noen ganger innimellom er det fortellinger om hva som har hendt tidligere. Alle elevene har sin egen fortelling om noe som har hendt dem, hva de tenker nå eller noe de gleder seg til. Det er ikke et stort høydepunkt i boken, men det var noen små ubetydelige høydepunkter i noen av fortellingene.

 

Det ble veldig mye oppramsing i boken, og det var ingen jeg – person eller hovedperson. Man kan kanskje si at alle elevene var hovedpersoner i sin egen fortelling. Men ellers var det som om forfatteren satt på taket og observerte det hele, samtidig som han var inni tankene og meningene til personene. Det var veldig mye skildring av omgivelsene og veldig lite replikker. Men skildringene var bra og veldig nøyaktige, så det var lett å forestille seg det som ble skildret.

 

Jeg synes personlig at boka var veldig kjedelig. Det var så mye oppramsing og så mange skildringer som bare gikk meg på nervene. Og det var veldig sjeldent replikker, og da det var noen, var replikkene kjedelige og korte.

 

Og noe annet som jeg synes var dårlig, var at det ikke var noe høydepunkt, eller spenning i boka. Det var også nesten ikke noe spesielt som skjedde i løpet av skoledagen. Jeg tror grunnen til at den ble så kjedelig var at boka beskrev en vanlig kjedelig skoledag. Noe jeg opplever nesten hver dag, så det var ikke noe nytt.

 

Det var heller ikke noe spesielt med elevene i klassen, det var en helt normal klasse. Jeg syntes heller ikke tittelen og beskrivelsen av boka bak boka passet så godt til innholdet. Fordi det ikke var noen sanger i boka. Det jeg er enig om som står i beskrivelsen bak boka er:

”… til sammen blir det et sant og nært klassebilde.”

Men det jeg er ute etter når jeg leser en bok er at det skal skje noe spennende og uvanlig i handlinga, ikke at jeg skal bli kjent med en klasse.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil