Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Cupids kvelertak

Cupids kvelertak

Kort novelle om en usikker ungdom.

Karakter: 6 (VG2)

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
20.03.2009

Så varm. Tåren som renner nedover kinnet mitt er så varm. Eller er jeg kald? Hvordan kan en tåre være så varm? Hvordan kunne jeg være så kald? Tåren er det eneste varme. Hvordan kunne det være så enkelt? Jeg ser ned på han. Blek, med svarte, blanke øyne. Blodet som renner fra brystet hans danner en fin rose. Jeg smiler.

 

*         *         *

 

Sola stod opp. Jeg hoppet ut av sengen og tok på meg en høyhalset genser. Fiksa håret og tok på meg solpudder. Han ville at jeg skulle se bra ut. Være brun.

 

Da jeg kom på skolen, var det som om verden stod stille. Jeg stengte samtalene ute – tenkte på gårsdagen. Det var ingen som visste det. Men alle vet. Tror de vet. Men i dag er det ingen som tenker på det. Siste skoledag. På tide å kaste hattene. Alle var glade for sommer og ferie. Alle smilte. Ikke jeg. Han så det. Han legger merke til sånt. Hvorfor gjør han det? Fordi det gleder ham at jeg er trist? Eller har han en godt skjult omsorg for meg? Det kunne være det samme.

 

Han lurte på om jeg hadde det bra, og takket for i går. Jeg sa det var litt av en opplevelse, og at jeg var glad det var over. ”Slik er det for alle, første gang”

 

Første gang, tenkte jeg – første og siste. Det ringte inn.

 

Han så på meg, blunket. Smilte. Jeg smilte tilbake. Et falskt smil, som en maske. Tomheten tillot ikke noe annet. Han så bra ut, som alltid. Trange jeans, håndsydde, italienske sko. Stram, hvit V-hals. Håret lagt bakover. Jeg gikk på toalettet, for å spy. Jeg vasket fjeset mitt med kaldt vann. Så meg selv i speilet. Dro ned genseren og så på blåmerkene rundt halsen. Det gjorde fortsatt vondt. Den jævelen. Skoledagen gikk. Jeg så ham ikke mer.

 

Jeg spaserte hjem. I parken satt jeg meg ved fontenen. Det sprutende vannet var først befriende med sitt nærvær. Verden stoppet. Jeg satt og så bortover husene, og prøvde å tenke på dagligdagse ting. Rødt, med mørke karmer. Jeg så på det sjette huset. ”Hvem faen vil bo i et sånn hus?” hvisket jeg til meg selv. Da slo det meg - Hvor var alle folkene? Det grøsset nedover ryggen min. Helt alene, som alltid.

 

Da jeg kom hjem, tok jeg en varm dusj. Jeg studerte blåmerkene nærmere. Det må ha vært ekte kjetting, ikke bare et vanlig sexleketøy. Han pleide å si at ekte vare holder lengst.

 

Jeg tok på meg en bokser og en lys jeans. Jeg satt meg ned på sengen i bar overkropp. Tenkte. Så på kroppen min. Studerte hver eneste flekk. Følelsen jeg følte var rar: følelsen av at noe, eller noen, har løyet for deg. Jeg har ordnet opp før. Jeg ordner opp igjen.

 

Følelsesmessig, en tidobbel krasjlanding; han var en kald jævel. En parasitt. Han, lyset i min hverdag, var en forbanna sado-soper.

 

Verden så bra ut, en gang. Jeg spiste potetgull og hang sammen med kompisene. Ingen visste hva som foregikk på gutterommet. Ingen brydde seg. De trodde selvsagt at det var vanlig porno jeg hadde i nattbordet. Inntil de en dag studerte lektyren min. Jeg prøvde å få hodet mitt på plass, men klarte det ikke. Straight liksom. Jeg?

 

Mobilen pep. Sms’en lød: ”Hei søten, gjenta i dag, eller?”

Jeg smilte for meg selv. ”Klart det, jeg har en overraskelse til deg ;-)”.

 

Kniven var svart, av karbonfiber. En militærkniv. Han skulle også få noe han ikke hadde bedt om. Ekte vare.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil