Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Lykke

Lykke

Lykke? Det er fotball det.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
11.03.2009

"For en scoring! Rudolph Austin for en strålende pasning fra Huseklepp,vender om og sender norges stolthet videre i Champions League."

Det er starten på flere kvelder red med grenesløs action på diverse matter i europa. Vi betaler og ser ikke bare frem til at alle Brann-gutta skal spytte, frese snørr og vri seg på den våte gressmatta? Vi vil ha vil ha mål, fint spill og en fantastisk fotballatmosfære. Den vakre melodien av 17 000 gale supportere som står for sitt lag og psyker ut motstanderen ved å pipe ut med full hals.

 

Det er ikke bare bare å være med å pipe, det er ganske moro, men kan kanskje gå ut av kontroll. Du må betale en hel del masse i tillegg. Hvis kampen er ganske så kjedelig og målløs, så legger kanskje den feite dommeren til et par ekstra minutter for å forsinke angrepet som publikum er på vei til å utføre.

Etter kampen kan du dra ut på en fin pub og feire med et par drinker, om Brann var så heldige og vant hatoppgjøret. Så møter du en del av samme slag som du kan slå deg ned med og synge ut med full hals om at Brann er laget ditt. Du er vel kanskje enda heldigere om du møter noen like høy promille, eller høyere, supportere fra taperlaget, som gledelig gir deg slag i trynet. Kanskje du er heldig nok til å få et par spyttklyser i trynet også.

Dagen etter sitter du med heftig hodepine og gårsdagens politilogg foran nesa på deg. Midt mellom saken om SKB-supportere som knuste alle bilrutene som var å se , og en fest som gikk over styr, finner du en sak om en sterkt beruset mann som merkelig nok skal ha spandert øl på alle som var på puben han befant seg på. Det som virket litt feil der var at han var på feil pub, han havna på en Vålerenga-pub. Etterpå ble han kjørt hjem av politiet , etter å ha prøvd å klatre på Monolitten, for å kle den i SKB-trøye. I det du ser bildet, slår det deg at mannen på 39 år passer umulig godt til en beskrivelse av deg.Hvis du er EKSTRA heldig dannes det kanskje en gruppe av deg på facebook,halvnaken brannsupporter tar helt av på pub i Oslo,snakk om å offre seg for laget eller hva?

Så egentlig er høstferien som et eventyr. Du betaler for å se noen menn slåss og sparke i en lærkule, deretter drikker du deg full og lever din egen verden, og kanskje i den verdenen slipper du å bli spytta på. I tillegg til bøter på flere lapper så kommer du hjem til en rasende kone som har tenkt til å gjøre alt annet enn du håpet på, altså å få en doc. Du mister stemmen, masse penger, respekten og kanskje til og med kona. Gjør man så mye for å se 22 menn prøve å drepe og ligge oppå hverandre.

 

Godt spørsmål, det man kan prøve å komme fram til er kanskje at lykke trenger ikke alltid å være vidunderlig hele veien,det kan faktisk også være en ganske forferdelig side ved det,så selvom du kanskje ender opp med en lei hodepine og en blåveis her og der, så gleder du deg like mye til hver serierunde, eller hva?, dette er fotball, dette er kjærlighet, lidenskap, hat, det er LYKKE!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil