Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Ensom

Ensom

Kanskje ensomheten tar slutt?

Karakter: 5+

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
04.03.2009
Tema
Ensomhet


Jeg våknet av meg selv den morgenen, noe som jeg alltid gjør. Alltid en time før jeg faktisk trengte å stå opp. Jeg krøp godt under dyna og gjemte meg der. Det var mørkt ute, og alt var stille. Det var alltid stille om vinteren. Alle fuglene hadde dratt sørover, og folk holdt seg inne så mye som mulig. Det hadde snødd. Det kunne jeg kjenne fra under dyna. Det var kaldt, noe som betydde at jeg måtte kle meg godt i dag. Jeg hatet det. Jeg hatet å pakke meg selv med klær. Jeg var vel egentlig en smule klaustrofobisk. Jeg hoppet ut av senga og kledde på meg klærne jeg hadde lagt pent på plass i skapet dagen før. Rommet mitt var strøkent og rent. Jeg tok fram boka mi og satt meg i senga og leste. Boka handlet om ei jente som hadde alt hun kunne drømme om. Hun hadde vennene, klærne og utstyret. Hun var et sentrum. Jeg hadde lest den boka flere ganger, men ble aldri lei den. Jeg likte å lese. Det ga meg liksom en slags innsikt i verden rundt meg.

 

Da vekkerklokka ringte, hadde jeg lest ut boka for lengst. Jeg satt bare å så ut i lufta og tenkte. Tenkte på ting og tang. Jeg gikk ned trappa og inn på kjøkkenet. Der sto mamma alene og lagde speilegg. Det gjorde hun alltid, helt siden pappa døde. Det var som regel han som gjorde det. Mamma var verdens beste mamma. Uten tvil. Hun var alltid der, hun gjorde alt for at jeg skulle ha det bra. ”Spagetti til middag i dag, kjære. Høres det bra ut?” sa hun med den mykeste og kjæreste stemmen en kan tenke seg. ”Høres veldig bra ut” sa jeg og prøvde å presse fram et smil. Jeg spiste et par brødskiver og drakk melka mi, før jeg dro på skolen.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil