Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Harry Potter - Good vs Evil

Harry Potter - Good vs Evil

En stil om Harry Potters oppgave om å måtte drepe Voldemort.

Sjanger
Annet
Språkform
Bokmål
Lastet opp
04.03.2009

I Harry Potter er det ofte snakk om den onde Fyrst Voldemort og Harry som er nødt til å drepe han. Harry er ikke helt sikker på at han er rette person til jobben, men han godtar det Rektor Humlesnurr ber ham om og gjøre. Han er nødt til og ødelegge alle Voldemorts malacruxer(en bit av sjelen gjemt i en gjenstand, noe man bare kan lage ved å drepe en person). Humlesnurr har ødelagt en i 6. boka, Harry ødelagte en i 2. bok, så da gjenstår det 5 malacruxer å ødelegge.

 

Fønixordenen

Fønixordenen er en orden Humlesnurr stiftet for å ødelegge Voldemort(også kalt ”han du vet” og ”han vis navn må være unevnt”). Fønixordenen ble stiftet da Voldemort først kom til makten, medlemmene i ordenen da hadde liten kjangse til å beseire Voldemort, siden hans støttespillere var i flertall. Disse støttespillerne ble kalt ”dødsetere”, de drepte ordensmedlemmer en etter en. Men som man vet gikk det litt skeis for Voldemort når han prøvde å drepe Harry, Voldemort mistet alle kreftene sine og overførte dem til Harry.

 

Harry fikk også en bit av sjelen til Voldemort inn i seg, dermed ble han en levende malacrux. Eneste måte å bli kvitt malacruxen er hvis Harry dør. Harry godtar dette og tenker at han skal ta Voldemort med seg i fallet. Men det som skjer er at siden Harry gikk frivillig til døden for å beskytte de andre i HL(Humlesnurr Legionen, stiftet av Harry, medlemmer: elever på Galtvort som støtter Humlesnurr), resten av Fønixordenen og elever og lærere på Galtvort skjer ikke dette, Harry dør ikke, han bare er bevisstløs en liten stund mens han snakker med Humlesnurr inne i hodet sitt. De har en fascinerende samtale om hvorfor Humlesnurr ikke fortalte Harry alt mens han levde.

 

Mørkets merke

Mørkets merke er en slags magisk tatovering som alle dødseterene har på armen, når de tar på merket merker Voldemort det. Han kan også ta på merket til en dødseter, så svir det i alles merke. Man kan også male mørkets merke på himmelen over et sted hvor noen har dødd.

 

Harry og Voldemort

Voldemort er rett igjennom ond, Harry derimot er ikke som han i det hele tatt når det gjelder dette. Men de er veldig like på andre måter, Både Harry og Voldemort vokste opp i gompemiljø(umagisk miljø), begge snakker med slanger og begge mislikte sommerferien sterkt.

 

Harry er nødt til å drepe Voldemort, hvis ikke så er det ute med alle gompefødte og blodsvikere(hekser og trollmenn som har nære forhold til gomper og gompefødte). Det eneste Harry har som ikke Voldemort har er kjærlighet. Men Humlesnurr sa at kjærlighet bekjemper alt. Kan Harry vinne over Voldemort?

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil