Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Konflikt

Konflikt

Temaene i novellen er konflikt og kjærlighet.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
03.03.2009


”Jeg elsker deg?”
Det holder ikke, det er ikke nok Julia! Tror du alt dreier seg om et par ord?

”Nei, men ..”Han kae høre hennes svake røst ”vær så snill? Bare en sjanse til?

” Veronica, det handler ikke om sjanser, ikke om følelsene mine for deg heller, det handler om at jeg ikke klarer å rette meg etter dine behov, og du etter mine! Hun sier navnet hans stille med en hulkende stemme, Cornelius sier ikke stort, han bare setter seg ned i sengen igjen, stirrer tomt ut i det mørke rommet å sukker.  Etter en stund hoster han en gang for å få stemmen tilbake igjen å sier, ”vi har prøvd lenge nå, Veronica, og det veit du like godt som meg, jeg elsker deg, men jeg kan ikke!” i det han reiser seg ifra senga sier hun, ”ikke gå!?”

 

Han bøyer hodet skamfullt over sin svakhet for henne, han tenker litt over det hele å spør stille ”vil du at jeg skal bli?” Veronica svarer ja før han i det hele tatt rekker å fullføre setningen, Cornelius feller en tåre nedover skinnet, det føles ut som om tåren var en skalpell, en skalpell som kjærte opp den myke huden hans idet den kuttet opp den siste lengden av huden hans før”stupet”, han tørket den vekk før den nådde så langt, han ble redd for at Veronica ville legge merke til hans svakhet for henne, rommet var mørkt, så det var liten sjans for at hun kunne ha sett tåren. stillheten tok knekken på han, men han ville ikke være den som brøt den, det var tungt å ikke la være, det var så mye han ville si, men allikevel, han hadde prøvd så mange ganger før, denne gangen skulle det være henne som gikk etter han, ikke han som gikk etter henne, det skulle være en forandring denne gangen, det var fortsatt stille, han begynte å tenke tilbake, tilbake på alt de hadde vært igjennom, den første gangen, alle turene de hadde hatt sammen, all kjærlighet han hadde gitt til henne, skulle alt dette bare falle i sammen? Fra hans side var det ikke aktuelt, men han ville fortsatt ikke at forholdet mellom dem skulle være slik det var nå!  han var for redd for å presse henne for hardt, ingen sa noe, stillheten var helt ille! Han som vanligvis elsket stillhet, stillheten var nå smertefull og vond, den pinet han som en nål som stakk lengre og lengre inn i fingeren hans ved en blodprøve.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil