Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Internett og demokrati

Internett og demokrati

Styrker eller svekker Internett demokratiets stilling?

Sjanger
Analyse/tolkning
Språkform
Bokmål
Lastet opp
27.02.2009


Internett er et internasjonalt massemedium som folk over hele verden har tilgang til. Internett er sammen med aviser, TV og radio sett på som den fjerde statsmakt. Internett ble allment kjent omkring 1994 og har siden den gang hatt en kraftig økning og utbredelse.  Kan det være at internett er med på å styrke demokratiet? Jeg skal prøve å gi et svar på om internett er med å styrke demokratiet eller at det er med på å svekke demokratiet.

 

Internett er blitt en arena for diskusjoner. Alt fra fotball og litteratur til politikk blir diskutert. Gjennom ulike forum kan folk diskutere hva de vil. Vi ser diskusjoner av saker på Youtube, VG og diskusjonsforum.com for å nevne noen. Muligheten til å diskutere og sette ord på egne tanker og ideer gjør at folk bli mer opplyst og får se en sak fra ulike perspektiver og synspunkter. Dette fører igjen til en økt kunnskap som er med på å styrke demokratiet.

 

Kunnskap er en annen faktor for styrking av demokratiet. Alle mennesker med internett tilgang har tilgangen til den samme informasjonen. Informasjon skaper en bedre kunnskap som igjen styrker demokratiet. Uansett om du befinner deg enten det er i USA eller Kina har man teoretisk sett tilgangen på lik informasjon. I praksis er det dessverre ikke sånn for alle. Nettsensur er ganske utbredt i deler av verden. Kina i særdeleshet. Under Beijing OL sensurerte Kinesiske myndigheter visse deler av internett. I følge Reuters var det umulig å komme inn på Amnesty International sin hjemmeside. Grunnen var at Amnesty hadde publisert en rapport om menneskeforholdene i Kina. Kinesiske myndigheter ville ikke at folk skulle få vite om rapporten. Det kunne nemlig skade ryktet til Kina samtidig som det ville satt en demper på de Olympiske lekene. Når myndighetene velger å sensurere deler av internett for å verne om egen politikk, er det med på å svekke demokratiet i et land.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil