Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Din framtid kan ligge i luften

Din framtid kan ligge i luften

Artikkel om flygeryrket.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
26.02.2009
Tema
Karriere

Hele 60 % av verdens land benytter seg av pilotutdanning. Norge er et av dem. Vi har et godt samarbeid med USA når det gjelder utdannelsen. Blant annet NEAS, som er Norges eneste private pilotskole. De holder til i USA og Norge. Det norske forsvaret har også flyger linjer. Det er verdt å merke seg at landet vårt er sultne på å få nye piloter.

 

Har du drømmer om å oppnå en framtid med et godt yrke og høy lønn? Er du ung og usikker på hvilket yrke du er interessert i, så bør du prøve deg som pilot. Norge er et av landene med de beste flygerutdannings mulighetene. Ikke når det gjelder antallet flygerskoler, men når det gjelder utdanning.

 

Vi har forsvarets flygerskole og NEAS pilotskole. Forsvarets flygerutdanning er gratis. Studenten vil få dekket den økonomiske delen av forsvaret. Det negative med forsvarets flygerutdanning er at det kan oppstå lengre ventetid før søkeren blir plukket ut. Dersom søkeren lykkes med inntaket, må den gjennom opptakskrav. Opptakskravene går ut på studentens helse og syn.

 

NEAS er Norges eneste private pilotskole. Her er ventetiden kort for inntak av søkere. Denne utdanningen er svært dyr, og kan koste en stor formue.

 

Det blir stadig flere ny utdannede piloter. Disse har vært gjennom en hard, og ikke alt for lang utdanning. Studietiden er basert på krevende teori. Teorien kan vare i 120 timer, som er delt på 3 uker. Etter et år med teori kommer eksamen. For å bestå eksamen, må du ha bestått alle fagene fra teoristudiene. Eksamen avholdes i Norge, vanligvis i Det Norske Luftfartstilsynets lokaler. PS: Flygerutdanningen kan være hard og krevende, så ikke forvent mye fritid og festing.

 

Hvis studenten lykkes med eksamen, skal den videre til USA. Nå starter det neste steget av utdanningen. Man begynner med flysertifikatet og flytimer. På denne måten fortsetter utdanningen, dersom studenten har nådd dette steget vil det ta noen få år før den står ferdig som pilot.

 

Per i dag blir mange studenter ferdige med deres flygerutdannelse. Mange av dem har holdt på i flere år, og nå er det på tide å søke jobb. Danske og skandinaviske flyselvskaper ansetter stadig norske piloter. Piloten må beherske språket flyselskapet er ifra.

 

Hvorfor bli pilot? Er du på jakt etter en spennende framtid med høy lønn, bra jobb og mye tid i luften? Da er det perfekte yrket pilot. En pilot må gjennom en hard og krevende utdanning, men utdanningen er begrenset og kan vare fra noen få år og opp til flere. Du vil gjøre et valg du aldri kommer til å angre på.

 

I dag er trolig alle verdens piloter fornøyd med yrket de har valgt. Hvis du vil bli som en av dem er det bare å sette i gang.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil