Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Huset i skogen

Huset i skogen

Vi skulle skrive en stil i norsk, det var meningen at det skulle komme en "del 2" av denne stilen, men jeg vet ikke når jeg kommer til å skrive den xD

Karakter: 5

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
26.02.2009
Tema
Grøssere


- Faen! Leah bannet i det arket skar inn i fingeren. Hun tok fingeren opp for å få mer oversikt over skaden. Ett par blod-dråper rant ned og traff det gamle muggne gulvet.

Ikke noe alvorlig.

Hva var det jeg skulle gjøre her igjen? Leah tenkte tilbake på skogsturen. Hun hadde gått på tur alene i skogen og kommet over ett gammelt falleferdig hus, det var tett skog på alle kanter. Nysgjerrig som hun var måtte hun inn å se hva dette var for noe, helt til hun hadde funnet arket som lå på det eneste som var av møbler inne i rønna, ett skrivebord, en parafinlampe og en stol.

 

Så klumsete som hun var så måtte hun selvfølgelig skjære seg på det før hun hadde fått lest det som sto på det. Hun stakk fingeren i munnen og tok opp arket:

Kjære besøkende!

Det kommer en tid når du må møte din frykt.

Ikke tro du er stor

Her er det ingen kjære mor

Å kjempe er for de svake, ja, det  var nok en hake


Vi vet hvor du bor!!!!!

 

MVH  

Caius Mirror

 

Sikker bare noen som driver med rampestreker, litt unødvendig bruk med utropstegn også. Leah ble i huset litt til. Hun kunne enda se kuttet i fingeren, det var ikke dypt, men hun kunne enda kjenne at det sved. Da hun kom ut var det blitt uhyggelig mørkt. Hun laget en grimase og gikk videre.

Pass.. løp.. gå.. redd.. vekk..ta..

- Hva? Leah snudde seg fort i den retningen stemmene kom fra. Huset?

 

Hun kikket tilbake på det falleferdige huset. Nå var det noe ekkelt og skremmende ved det. Hun kunne ikke sette fingeren på det, men noe var forandret. En bevegelse i skogen til høyre fanget oppmerksomheten hennes.

Hva var det? Tenkte hun redd.

Hun snudde seg sakte mot høyre, nå kunne hun kjenne panikken komme krypende.

- Er det noen der? Ropte hun redd.

Men ingen svarte, det eneste hun kunne høre var vinden som blåste gjennom skogen.

Skrets. Leah skvatt og hoppet rundt og så mot andre siden av skogen.

Der.. det er risset inn ei pil inn i treet, pilen peker mot.. HUSET! Nei! Jeg skal ikke inn i huset igjen! Jeg må komme meg vekk! Nå hadde panikken tatt over. Leah snudde kjapt og løp så fort hun kunne gjennom skogen. Det var så mørkt i skogen at Leah ikke kunne se hvor hun løp, hun snubblet og bannet, men hun kjente ikke smerten, det eneste som sto i hodet hennes nå var å komme seg vekk.

 

Shit! Leah hadde kommet seg trygt hjem kvelden før. Hun hadde nesten ikke fått sovet inatt. Hendelsen som skjedde i skogen hadde skremt henne. Leah hadde bare håpet på at det var ett mareritt, men de dype kuttene og alle blåmerkene hun hadde fått på kneene og albuene hadde minnet henne på at det ikke var det.

- Leah! Du må stå opp! Bussen går om 10 minutter! Ropte Elizabeth Smith, som var moren til Leah.

- Jada! Jeg er oppe! Ropte Leah tilbake.

Hun hadde tenkt ganske mye på det som hadde skjedd, men det var nok bare noe hun innbilte seg. Vinduene på rommet hennes var vendt mot skogen, noe Leah hatet.

Paranoid heter det. Paranoid!

Leah måtte le, det var ikke mulig at det som hadde skjedd, virkelig hadde skjedd.

Dunk dunk dunk dunk.

Leah gispet, nå var det ikke innbillning, det var noen utenfor huset. Som dunket på vinduet.

Hun kunne kjedde pulsen stige, skulle hun snu seg og se om hun hadde rett, eller skulle hun løpe ned trappen og komme seg på skolen?

- Leah! Nå går bussen snart, ropte Elizabeth.

Reddet av mamma.

 

Bussen var sen, som vanlig.

Leah var den eneste på bussholdeplassen, tydeligvis så hadde resten av de barna som brukte å være der blitt kjørt til skolen tidligere.

Knekk.

Leah stivnet. Selvfølgelig var bussholdeplassen ved skogen.

Leah.. Leah.. Leah.. Leah.. Leah.. Leah.. Leah! Stemmene var nære, men det var bare hvisking.

- Kom dere vekk! Ropte Leah i panikk.

Det var ikke noe svar å få. Leah begynte å løpe, bak henne kunne hun ikke høre noe, selv om hun viste at det var noen etter henne. Alt gikk så fort, hun kunne kjenne en hånd ta tak i foten hennes som dro henne inn i skogen, mer hadde hun ikke fått med seg før alt ble svart.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil