Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Flyreiser – en tålmodighetsprøve

Flyreiser – en tålmodighetsprøve

Et saklig kåseri som du mest sannsynlig vil kjenne deg igjen i ;)

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
18.02.2009


Statistikkene sier at vi nordmenn velger å fly mer om mer nå om dagen. Det sies å være den enkleste, tryggeste og raskeste veien om man skal reise kort eller langt, ”for business or for pleasure”. Vi har nemlig skjønt at det er ganske så hyggelig å reise med fly, direkte sosialt. For her skapes det kontakt mellom menneskene fra vi parkerer eget kjøretøy og beveger oss inn på en flyplass, mens vi sitter fastbundet time etter time på 50-60 cm med felles armlene som passasjeren i setet ved siden av, og til vi sammen står på bestemmelsesstedet og venter spendt på om bagasjen vår valgte samme fly som oss. Her skapes kontakt.

 

Dette gjelder selvfølgelig for deg som har vært så heldig å komme deg om bord i et av flyene. Før du kommer så langt er det mange som skal gjøre en god jobb for at akkurat du skal ha en sikker flyreise. Det starter når du kommer inn på flyterminalen. Her er det koselig stemning skal du tro. Her er servicen av det ypperste og medmenneskeligheten på topp. Det kan man se på alle de som får benytte stoler og benker for å ta seg en cowboy-strekk om flyene deres er innstilt eller forsinket. Her er det bare å dra frem pledd og ei god bok, slappe av og kose deg mens tusentalls andre mennesker svirrer rundt og leter etter hvilken kø de skal få lov å stå i, kamuflert bak traller fulle med bagasje, dyr i bur og lekende unger som allerede her har ofret deler av feriepengene til fordel for forfriskende sukkertøy fra kiosken ved inngangen.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil