Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Flyreiser – en tålmodighetsprøve

Flyreiser – en tålmodighetsprøve

Et saklig kåseri som du mest sannsynlig vil kjenne deg igjen i ;)

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
18.02.2009


Statistikkene sier at vi nordmenn velger å fly mer om mer nå om dagen. Det sies å være den enkleste, tryggeste og raskeste veien om man skal reise kort eller langt, ”for business or for pleasure”. Vi har nemlig skjønt at det er ganske så hyggelig å reise med fly, direkte sosialt. For her skapes det kontakt mellom menneskene fra vi parkerer eget kjøretøy og beveger oss inn på en flyplass, mens vi sitter fastbundet time etter time på 50-60 cm med felles armlene som passasjeren i setet ved siden av, og til vi sammen står på bestemmelsesstedet og venter spendt på om bagasjen vår valgte samme fly som oss. Her skapes kontakt.

 

Dette gjelder selvfølgelig for deg som har vært så heldig å komme deg om bord i et av flyene. Før du kommer så langt er det mange som skal gjøre en god jobb for at akkurat du skal ha en sikker flyreise. Det starter når du kommer inn på flyterminalen. Her er det koselig stemning skal du tro. Her er servicen av det ypperste og medmenneskeligheten på topp. Det kan man se på alle de som får benytte stoler og benker for å ta seg en cowboy-strekk om flyene deres er innstilt eller forsinket. Her er det bare å dra frem pledd og ei god bok, slappe av og kose deg mens tusentalls andre mennesker svirrer rundt og leter etter hvilken kø de skal få lov å stå i, kamuflert bak traller fulle med bagasje, dyr i bur og lekende unger som allerede her har ofret deler av feriepengene til fordel for forfriskende sukkertøy fra kiosken ved inngangen.


 

Ved enden av den lengste køen finnes åpningen for din videre reise til flyet. Nemlig sikkerhetskontrollen. Her er det mange blide, hyggelige og sympatiske kvinner og menn som antageligvis har fått nettopp denne jobben på grunn av sitt humør og gode lag med mennesker. Her får du endelig sjansen til å legge fra deg bagasjen som har begynt å gnage seg inn i skulderbenet. Og ikke nok med det, men du får også en gylden mulighet til å tømme lommer og eventuelt vesker for alt innhold, legge det i en liten kasse slik at både du selv og andre kan vurdere nødvendigheten av å dra rundt på dette. Grip muligheten og rydd i vesker og jakkelommer en gang for alle. Noen ganger kan de ansatte ved denne kontrollporten være ekstra redd for deg når du skal ut å fly og du får derfor en anledning her til å ordne deg litt i klærne før du drar. For da må belter, sko, klokker og knapper også oppi små esker. Kanskje ekstra gledelig for deg som skal reise veldig tidlig på morran og måtte slurve litt for å komme deg av gårde. De tenker på alt disse menneskene. Her fordeler de alt av flytende veske oppi bitte små poser, 2 dl maks i hver pose. Det er jo så greit å få hjelp til å holde orden i sakene. Den neglesaksa du til stadighet stikker deg på når du stapper hånda i toalettveska, den tar de seg av for deg. Riktig påkledd og med fullstendig orden og oversikt over håndbagasjen er du klar til neste skritt i retning flyreisen.

 

Du kommer nå til en ny slags terminal. Her er teknologien på topp, store skjermer lyser opp veien for deg. Her står ankomst og adgang for alt av flyreiser de nærmeste 10 timer. Og ikke nok med det, med de har tatt seg bryet med å opplyse stedene for mellomlanding på turene også. Her er det inspirasjon å hente for neste ferieplanlegging. Men glem ikke hvorfor du står der - midt blant de ca 300 andre eksotiske bestemmelsesstedene ”gjemmer” ditt flightnummer seg. Da er det tid for den store skattejakta. Dette er nok lagt inn som en slags gratis synstest – i kampen mot dyre optikere. Foran disse skjermene samles det også gjerne masse mennesker som kan myse sammen. For de mest konkurranseorienterte er det her en mulighet for å legge opp til å være førstemann å finne sitt fly, avgangstid og rett gate. Vær obs på at ”innstilt” og ”kansellert” ikke er egne flyselskap.

 

Da oppdraget er utført er det bare å begynne å gå. Alt etter hvilken flyplass du er på varierer gate-systemet mye, men et fellestrekk har de. Det er at alle gatene ligger et godt stykke unna kafeer, toaletter og andre fasiliteter flyplassen kan by på. Derfor kan det være lurt å starte spaserturen med en gang. Turløypa er nok i beste mening for at helseaspektet skal være tydelig. Det er viktig å få økt blodsirkulasjonen i og med at man kan stivne til litt under lange flyreiser. Ta med gå – staver, gode sko og få gjort unna dagens treningsøkt.

 

Etter hvert vil du komme til den gaten der akkurat ditt fly står klart. Da tar du fram eventuelt pass og billett, følger køen og om ikke lenge får du anledning til å presse deg inn i det ovale metallburet sammen med et par hundre andre reisende. God tur.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil