Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Ungdom og foreldre

Ungdom og foreldre

Artikkel om forhold mellom ungdom og voksne (foreldre).

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
12.02.2009


Ungdomstiden er for mange en meget stressende tid, men likevel ”den beste tiden i livet ditt”. Man får gode venner, kjærester og finner på masse dumt. Ungdomstiden er en periode i livet du alltid kommer til å mimre tilbake til, til tross for at det ikke alltid er like lett å være ungdom i våre dager. Du har utrolig mye å tenke på for å være så ung, denne tiden gjør grunnlaget for hele din framtid! Mange voksne glemmer alle disse byrdene du har som ung og alt du har å tenke på, nysgjerrighet til å prøve nye ting, og det opprørske med deg, som også følger med i denne tiden. De glemmer at de har vert ungdom en gang også. Hvordan blir ungdom sett på av voksne? Hvilke konflikter er typiske til å oppstå mellom Ungdommer og voksne, spesielt foreldre? Hvorfor oppstår slike konflikter? Kan det gjøres noe for å forbedre dette forholdet mellom unge og voksne? I så fall hva?

 

Etter hvert ut i ungdomstiden forandrer man seg fra et lite lydig barn i armkroken til mamma, til et selvstendig vesen med egne meninger som ikke alltid er like lydig. Man er mindre og mindre hjemme med familien og er ikke alltid like glad for å gjøre ting sammen med familien, man har jo masse andre planer! Dette blir jo til en liten frustrasjon blant foreldre. Barnet deres er ikke det lille ”nurket” lenger, men i ferd med å vokse fra deg og krangler på alt! Ungdommene blir klokere og klokere og opparbeider seg sterke meninger om hvordan livet deres skal være, og det er vel sjelden likestilt med hvordan foreldrene vil at livet til ungen skal være!


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil