Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Den novella jeg har ventet så lenge på at noen skal skrive

Den novella jeg har ventet så lenge på at noen skal skrive

En jente som trenger et forbilde, og føler at hun aldri klarer å oppnå noe som er godt nok.

Karakter: 5+ (10. klasse)

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
07.02.2009


Jeg kjeder meg. Jeg er ikke lenger bare rastløs og uoppmerksom, og leker hardcore ved å ligge på den varme asfalten i bare undertøy og med spritånde. Jeg er rett og slett ignorant ovenfor hele min eksistens. Jeg er Alice i eventyrland, og evnetyrlandet er unektelig dystopisk.

 

Men jeg har rett og slett pushet grensene så lang at jeg ikke kan vende tilbake og smile til verden. Jeg streber fremdeles etter en orginalitet jeg så deperat trenger, jeg trenger å ikke lnger føle med middelmådig, og jeg stiller meg svært kritisk til at jeg noen gang kan oppnå mer enn det. Derfor har jeg rett og slett gitt opp. Provoserende, ikke sant? Men kan du overbevisende fortelle meg at jeg lider av en vrangforstilling?

 

Jeg er ikke lenger tolv år og stirrer fascinert utover en motorvei og venter på at noen skal ta hånden min og geleide meg videre på veien. Det må i såfall bare være i symbolsk forstand, og tatt til betraktnign at jeg tidligere har sagt at jeg har gitt opp, så er det vel bare en artifisiell og unødvendig metafor eller samenligning. «det er bare en fase», mulig, kanskje jeg en dag vil slå meg til ro med å være middelmådig. Få meg hus, jobb, og en mann jeg lever ut mine drømmer gjennom og til slutt blir så sykelig misunnelig på at jeg til slutt forlater, så er jeg tilbake til begynnelsen. Og det vil være det jeg hele tiden har villet oppnå.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil