Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Reiseliv

Reiseliv

En artikkel om utviklingen av nordmenns reisevaner.

Karakter: 6 (tentamen, 10. klasse)

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
03.02.2009


Å reise… La ordet modne litt i munnen. Len deg tilbake og lukk øynene. Se for deg kritthvite strender, solsenger, hvitmalte hoteller og norskkyndige utlendinger. Eller ser du kanskje for deg Østen? Med sine vakre byggverk, tropiske natur og ekstravagante kultur er det ett optimalt reisemål for den eventyrlystne. Alpene? Det kan hende at det å reise tolkes i dine øyne som en ski-ferie på ett høyfjellshotell. Det kan også hende at det eneste du forbinder med å reise er den lange bilturen til ”Oldemor-Langt-Ute-I-Gokk”.  Uansett hva du forbinder med reise, har du mest sannsynlig reist engang. Og det vi skal ta opp i denne artikkelen er akkurat det.

Reisehistorien
Nordmenn liker å reise, både innenfor Norges grenser og til utlandet. Å reise innenfor Norges grenser har vært vanlig siden mennesker kom hit, i og med at befolkningstettheten er og har alltid vært ganske så lav. Før i tiden hadde ordet ”nabo” en helt annen radius enn det har i dag. Man kunne regne med at nærmeste nabo bodde ett par mil unna, med mindre du ikke bodde i en av storbyene. Derfor ble det en del reising hver gang man skulle ta seg en kopp kaffe med naboen. De eneste som våget seg på lengre reiser, var de dristige sjømennene. Reisene gikk for det meste til Afrika, Kina og Amerika for å bytte til seg varer. De var de eneste som virkelig fikk oppleve verden, mens resten av nordmennene konsentrerte seg om gårdsdrift og familieliv, uten å tenke særlig mye på resten av verden. Folk var nok ikke veldig sultne på eventyr på den tiden. Men så skjedde det plutselig noe drastisk på transportfronten.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil