Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Det dramatiske sjalusidramaet

Det dramatiske sjalusidramaet

Et sjalusidrama mellom to venninner.

Sjanger
Novelle
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
01.02.2009


Dana, Dana, du må kjappe deg bussen går om 7 minutter, sa mor.

Jaaa, eg er straks ferdig, sa eg.

Eg drog på det siste laget med lipgloss og sjekka den lyse jeansen min og den lyserosa toppen min, får eg tok veska og gikk ut og venta på bussen.

 

På bussen var det nesten heilt fult berre nokre plasser i midten og framme var ledige.

Eg sat meg fram sjølv om eg liker best å sitte heilt bakerst, men det var ikkje plass.

Ein gutt gikk inn på bussen, eg hadde ikkje set han før, kanskje han var ny her, tenkte eg.

Han stoppa siden av meg, kan eg sitte her? spurte han.

Jada, det kan du, sa eg.

Er du ny her? spurte eg.

Å, ja det er eg, sa han.

Kva heiter du forresten? spurte eg.

Eg heiter Dominic, sa han.

Å, eg heiter Dana!, sa eg og tenkte at Dominic var eit fint navn.

So gammal er du? spurte han.

Eg er 16år, sa eg.

Eg er 17år, sa Dominic.

 


Bussen stoppa utfor Lyngdal`s Ungdomskule.

Vi gikk av.

 

So spurte han, kor er rektor`s kontor?

Eg skulle vist møte der først, forklarte han.

Rektor`s kontor er inn den døra og inn til venstre for gutte doen, forklarte eg.

Okei, takk Dana, sa han og begynte å gå mot døra eg hadde peikt på når eg forklarte kor han skulle gå.

 

Hei Dana!!, sa Debra litt høgt når eg kom inn og satte meg ned ved sida av ho. Læraren kom inn og begynte med navneanrop. Dana Kane, Debra Hunter, Lucas Morley, Logan Lowell og so ned over klasselista.

 

Veit du ka? kviskra eg inn i øyret til Debra.

Nei ka då? spurte ho.

Eg møte ein sååå pen gutt i dag, han hadde blondt vakkert hår og dei meste penaste grønne øyna eg har sett og...., sa eg.

Mens eg sa det sa Debra, oooh my god!!!

Ka? spurte eg og såg på ho med eit rart blikk.

Sjå der framme, og pekte fram mot tavla.

Oooh my god!!!, det er han, han skulle gå i vår KLASSE, tenkte eg og så forbausa fram.

Dette er Dominic og skal begynne i vår klasse, sa læraren.

Du kan sette deg der nede, vedsida av Lucas, sa læraren til Dominic og pekte på Lucas.

Dominic gikk ned og satt seg vedsida av Lucas.

 

Nå, det første vi skal diskutere er diskoteket vi skal ha snart og skuleballet, sa læraren. Etter en lang diskusjon var det avtalt at diskoteket skulle være førstkommande fredag og skuleballet om to uker etter diskoteket, men på en lørdag.

 

Den dagen diskoteket skulle være så kom Debra heim til Dana for og gjere seg klar til diskoteket. Dei sminka seg, fant fram miniskjørtene og toppane og ordnet håret. Dei hadde akkurat gjort seg ferdige da det ringte på døra...

 

Der stod Dominic og Logan.. Debra hylte til og kasta seg i armane til Dominic og så sa ho det var flott at du tok med en som kan gå med Dana og! Dana vart skikkelig forbausa. Kor tid vart Dominic og Debra i lag, kvifor tok han med seg Logan? Skal eg virkelig gå med Logan? Jaja får noen og gå med tenkte Dana.

 

På diskoteket var det kommet mange og musikken var godt i gang. Logan og Dana, Dominic og Debra fant seg eit bord dei kunne sitte med. Logan spurte om Dana ville danse. Dana kunne ikkje seie nei til det og straks etter dei hadde kommet seg ut på dansegulvet kom Debra og Dominic og.

 

Etter noen danser måtte Dana ut for å trekke litt frisk luft. På veien ut gjekk ho forbi Debra og Dominic som stod og snakka i ein mørk krok... Debra sa, Dana ser virkelig billig ut i den nye toppen sin, har du sett kor liten den er? Berre for å vise piercingen sin?! Dana vart kvalm, lei og tårene begynnte å trille mens ho sprang ut av diskoteket og ned mot vatnet..

 

Det ho ikkje høyrte var Dominic som sa til Debra, Er ikkje dere veninner? Eg synes ho er fin i den nye toppen og piercingen er berre heilt råtøff. Veit du ka? visst du er sånn med di beste venninne, så skjønner eg ikkje ka du kommer til å seie etter at vi har vert i lag ei stund. Nei, dette gidder ikkje eg og være med på. Så derfor gjer eg det slutt her og no. Så for Dominic og hentet sakene sine før han gjekk han og.

 

Nede ved vatnet satt Dana på en benk og såg skikkelig lei seg ut, Dominic turde ikkje å gå ned til ho, for ho var vel sikkert sint på han og.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil