Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Pia & Jack

Pia & Jack

En historie om to gjenger, som ofte havner i slåsskamper med hverandre.

Karakter: 4 (10. klasse)

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
28.01.2009

Jack er medlem av A-gjengen som vil ta over Furuset som ligger i Oslo. I A-gjengen som Jack er med er det alle fra 12år til og med 61 år. Jack tok med 12 åringer fordi de kan være med å bære ting, mens vi skal sloss mot B-gjengen her i Furuset. I B-gjengen er bare ungdommer som er med, så det er en fordel for de som er med i A-gjengen at unge ungdommer er med i gjengen. B-gjengens mål er å ta over hele Furuset slik at vi har makten her i Furuset. A-gjengen vil også ta over Furuset, og derfor har disse to gjengene slåsskamper dem i mellom.

 

Noen av de som er med i A-gjengen går i klassen til Jack, og derfor hevner Jack ofte i slåsskamper. De som er med i A-gjengen er også med i klassen til Jack, og de hjelper meg hver gang jeg er med i en slåsskamp eller havner i en slåsskamp. Vanligvis er slåsskampene utenfor skolen, siden det ikke skal være problemer med utdanningen til de som er med i A/B gjengen.

 

Jeg heter Jack. Jeg var på basket banen før høstferien og resten av A-gjengen og vi spilte basketball, mens vi spilte basket så kom A-gjengen. De tok basketballen fra oss, jeg sa ” Gi meg basketballen”, og Stein som er med i B-gjengen ga meg den. Etter at Stein ga meg ballen, så sa jeg ”Stikk herifra” jeg gjentok det flere ganger før han stakk herifra. Når den siste i B-gjengen stakk så spente han ben på en av mine venner. Så sloss de så kom jeg hjalp min venn, etter hvert ble for mange som sloss. Det var noen som var nøytrale som ringte til politiet, og politiet sa at ”Ikke å krangle” så stakk de hjem.

 

Eva som er moren til Pia lager en ny kjole til Pia som hun skal bruke til Skole ballet ved Gran videregående skole. Jack og vennene hans skal også til Skoleballet ved Gran videregående skole.

 

Pia tar på seg den kjolen som Eva laget, nå tar de bilen til Gran videregående skole. Storebroren til Pia som heter Pelle sier at: Du skal oppføre deg ordentlig sier han på veien. Pia gleder veldig mye til skoleballet ved Gran videregående skole.

 

Nå er Pia kommet til skoleballet med broren sin. Jack og resten av gjengen har kommet fram til inngangen av skolen, og de går inn nå. Jack har tatt med seg sin Lina som han var forelsket i for å danse med. Konferansier Ole, sier velkommen til alle som har kommet til festen. Han sier ” Vi gjør slik at jentene steller seg i innerste ring og guttene steller seg yreste ring. Jeg skruer på musikk så den du treffer skal du danse med. Kos dere videre!” så avslutter samtalen. Jack og Linn starter med å gå i sirkelen, så Jack Pia for første gang da ble alt borte for han. Det samme skjedde med Pia, og tilslutt når alle har dansa ferdig så har et kyss på munnen, mens de dansa snakket Jack og Pia sammen. Pia sa ” Du er så nydelig og søt!” , men Jack svarte tilbake med ” Det er du også”. Da kommer Pelle og advarer Jack å holde seg unna Pia, mens Pia går ut med 2 tåler i øyet. Jack er ikke lenger forelsket i Linn, men han bare forelsket i Pia. Heldigvis så ble ingen slåss kamp her.

 

Pia kommer hjem, og moren hennes får vite at hun er forelsket i Jack, men moren godtar ikke det når du er forlovet med Per. Pia tenker mye på hva hun skal gjøre videre i livet, men hun klarer ikke å leve uten å se Jack mener. Hun får en beskjed av storebroren sin, Pelle om å glemme Jack, men det klarer henne ikke. Hun er meget forelsket i han og klarer ikke la være å se han.

 

Jack kommer hjem, og tenker også på Pia. Han får vite av venner at Pia er søstera til Pelle som er med i B-gjengen. Jack tenker videre at det ikke er så lett å bli sammen med henne nå som han får vite du er med i B-gjengen. Men han vil ha henne får det, og han gjør lat han kan for det.

 

Jack går til skolen, hvor han ser Pelle som ser så sur på han. Han blir ikke redd, men han er redd for å miste Pia. Pelle kommer og slår til Jack, men han gjør ingen ting tilbake siden han er broren til Pia. Jack sier ” Jeg gjør slår ikke tilbake siden du er broren til Pia!”, og spør ” Jeg slo deg siden du dansa med Pia!” Han tenkte inni seg hva ville han ha gjort hvis han får vite at jeg og Pia elsker hverandre. Mine venner kommer som altså er medlem av A-gjengen, jeg løper alt jeg har fordi at de ikke skal vite at Pelle slo meg. Da blir det bare krangel ut av det.

 

Pia lurer på hvem hun skal snakke med for å få en løsning på dette problemet, og etter at hun har tenkt en stund kommer hun på en ide, og iden blir som følger: Hun møter herr. Mikkel og forteller han problemet. Hun tar bilen til Barnehagen, siden hun og Romeo hadde en avtale å møtes her. Hun sa ikke hva hun skulle gjøre, men det må være noe som kjærelighetssaken vår tenkte Jack. Når de er framme ser de Mikkel som snakker med Pål som til Pia, og derfor går de tilbake.

 

Jack tenker ” Jeg var forelsket i Linn, men når jeg fikk se den fineste, altså Pia så har jeg glemt Linn.”, mens han tenker på dette så kommer Kim som er med i gjengen hans og sier” B-gjengen tar helt av, du må komme og hjelpe oss!” Han løper ut for hjelpe vennene sine, så de lager en plan om hvordan de kan ta A-gjengen. Jack er ikke så interessert dette, og han tenker bare på Pia.

 

Jack og Pia møtes på et hemmelig sted, og der spør de hverandre om de vil gifte seg, og tilslutt blir svaret ja, og de får hjelp av bestevenninna til Pia som heter Nora. Det er bare Nora som vet om dette bryllupet. Hun har lovet dem å ikke si dette videre siden dette bryllupet skulle være hemmelig. Ingen andre enn Nora vet om dette bryllupet.

 

Nå som de er gift vil ikke Jack bli med i A-gjengen mer, men han er med forsett. Han har blitt forandret etter bryllupet, men han hjelper venner med vold. Hvis noen fra B-gjengen kommer som vil slåss mot vennene hans så er selvsagt med. I dag skrev et av medlemmene i A-gjengen at B-gjengen er den verste gjengen i verden (altså at den suger). B-gjengen så at han skrev det, så alle i B-gjengen så når han skrev det. Han som skrev at B-gjengen suger heter Svein, og Svein så at de så på, og derfor starter han å løpe, men det går ikke å løpe når jeg er omkriget. Han tenker ”Jeg dytter en av dem så løper jeg!” , og det gjorde han. Han løp til de andre som er med i A-gjengen er, altså Basketballbanen. Der ble det en stor slåsskamp mellom dem. Denne gangen ble det store skader, derfor løpet de seg bort.

 

Foreldrene til Pia har tenkt å gifte Pia bort til Per, og dette får henne høre med en gang. Pia diskutere med Moren sin om at hun ikke skal bli giftet bort til Per. Hun sier dette flere ganger før henne får et svar fra moren sin. Hun svarer ” Dette kan jeg ikke gjøre noe med!”. Pelle sier til Pia ” Du må nå høre på pappa og mamma. Nå skal du bli giftet bort til Per”. Foreldrene til Pia vet ikke at Pia er gift med Romeo.

 

Pia drar til Kris som er lege ved Aker sykehus som bor i Lindeberg fordi hun vil ha en løsning på dette problemet hun har nå. Hun truer Kris med å drepe seg selv (selvmord), hvis han ikke kan hjelpe henne. Kris som er en god venn, hjelper henne nå. Han gir henne en sovedrikk slik at henne kan sove i hele 2 døgn (48timer). Sovedrikken blandet Kris selv, slik at han er sikker på at hun våkner om 48 timer.

 

Denne drikken får henne til å se dø ut, og derfor tror mange av de som bor i Furuset at henne er død også Jack. Dette tåler ikke Jack, og derfor bestemmer han for å kjøpe en kapsel som innholder giftige stoffer. Nå drar han tilbake til Furuset, der han skal dø ved siden av Pia som er hans elskede. Etter at Jack tok selv om så våknet Pia som så at Jack var død. Jack døde får 2 timer siden får hun vite, så kysser han i munnen og dreper seg selv med kniv… Pia og Jack elsket hverandre så at de ville heller dø enn å leve avskilt.

 

A-gjengen og B-gjengen blir oppløst etter at de fikk høre om dette. De ble arrest og satt i Fengslet. Nå kan menneskene i Furuset være fred og ro frammover i livet.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil