Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Noe som kalles kjærlighetssorg

Noe som kalles kjærlighetssorg

Dette skrev jeg en kveld jeg ikke fikk til å sove. Kom gjerne med kommentarer på ting jeg kan forbedre i teksten.

Sjanger
Annet
Språkform
Bokmål
Lastet opp
21.01.2009

Det vrir og vrenger seg, slår sprekker, brekker, rives, drypper, renner og banker. Det blør, hjertet mitt blør, er det nå jeg dør? Jeg sitter her knust og alene. Med en eneste tanke i hodet mitt: DEG. At jeg var dum nok til å falle for deg. Bare jeg hører navnet ditt, presser tårene på, hjertet dunker fortere og jeg får en klump i halsen. Du skulle bare vist hvor mye jeg tenker på deg. Dag og natt. Skulle ikke vært lov. Jeg kan ligge en hel natt våken bare ved å tenke på deg. Smilet ditt, leppene dine, den deilige kroppen din, lukten din av mann, øyene dine og ditt krøllete,søte, kastanje brune hår. Alt det fine du sa til meg, som fikk meg til å smelte. Bare ved å høre latteren din kjente jeg hjertet mitt banke og gledesrusen spre seg fra fingertuppene og opp til hodebunnen. Det får jeg aldri oppleve igjen, aldri.

 

 Du har satt et dypt spor i hjertet mitt og hjernen. Navnet ditt har klistret seg helt fast og vil ikke gå bort. Jeg har ikke bedt om det her, men kan simpelthen ikke noe for det. Du har knust hjertet mitt. At jeg aldri skal få kjenne leppene dine mot mine igjen, føle armene dine holde meg tett inntil deg, gjør vondt. At du kanskje allerede er med annen jente nå, gjør enda mer vondt. Du skulle bare vist! Jeg skulle gjort alt i verden for at det ble oss to. Når jeg ser på alle andre kjærestepar kjenner jeg sjalusien vokse inni meg. For dem skal alt være en dans på roser, men ikke for meg. For meg er det en eneste dans på torner. Til og med før vi gjør det offisielt at vi sammen, skjærer det seg. Du ga ikke fra deg et pip. Den flammen vi en gang hadde, ble sakte men sikkert slukket. Du har nok glemt meg, men jeg har ikke glemt deg.

 

Det finnes ingen medisin mot kjærlighetssorg. Ingen kur, ingen medisin. Å dope seg ned på smertestillende hjelper heller ikke. For ja, det har jeg prøvd allerede. Kjærlighetssorg er noe av det jævligste som kan skje med en. For det finnes ingen kur, om man har ingen garanti på at man noen gang kommer til å bi «frisk» eller hvor lenge det kommer til å vare. I en stund som dette hjelper det å ha gode venner som støtter meg. De kommer med trøstende ord som: « det finnes flere fisker i havet og du fortjener bedre enn han! » Typisk klisje forklaringer som det. Men jeg fortjener ikke bedre enn deg. Du er den eneste jeg vil ha! Det er ingen andre. Bare deg.

 

Å ikke kunne få det jeg vil ha, føles vondt. At jeg ikke kan få deg føles jævlig. Å beskrive denne følelsen er vanskelig, men jeg prøver så godt jeg kan. Jeg viste at denne dagen en dag ville komme. Venninner har hatt kjærlighetssorg før, jeg har sett på mens de gråter og bærer seg, men aldri helt forstått. Helt til idag, den dagen du kom til meg å sa: « jeg tror ikke dette kommer til å funke. Vi bor så langt unna hverandre, og jeg har rett og slett ikke tid til en kjæreste» Fint at du sa ifra så tidlig da din jævel! Det siste ordet mente jeg egentlig ikke. Men det var slik jeg reagerte. Først kommer sinnet, så skyldfølelsen etter det, også kjærlighetssorgen. Mens jeg sitter her å stirrer ut av vinduet, ser mot fuglene som svever i den tomme luften, går det opp for meg at jeg vet nå vet jeg hvordan det er å ha noe som kalles kjærlighetssorg.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil