Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Service og samferdsel, fagets plass i samfunnet

Service og samferdsel, fagets plass i samfunnet

En artikkel med nyttig informasjon for de som ønsker å vite noe om linjen service og samferdsel.

Skrevet i 10. klasse.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
11.01.2009

Innen dette faget støter man på mye økonomi. Blant annet møter man på kundeproblemer, som trengs å bearbeides på en skikkelig måte. Men kan man få jobben hvis man ikke er kvalifisert, eller ikke har arbeidserfaring?

 

Kravene

For å kunne arbeide med denne prosessen må man ha god erfaring, og være kvalifisert til det meste. Evne til å analysere kundenes behov, og til å se nye tradisjonelle løsninger som kan innfri forventningene deres, er nødvendige kunnskaper i all tjenesteleveranse og handel. Og akkurat derfor er det en sentral del av opplæringen i programfaget.

 

Endringene

Både internasjonalt og i Norge har det lenge vært snakk om at arbeidslivet har vært i endring og at arbeidslivet har blitt tøffere, spesielt i service og samferdsel. I media, samfunnet og i verdenen har dette blitt diskutert!

 

Ved å gjøre litt research på nettet fant jeg en undersøkelse som viste hvordan samfunnet litt etter litt har gått ned på listen, og blitt svært ubestemt. Undersøkelsen viste også at det i midlertidig var ingen indikasjoner på noen utvikling i retning av større arbeidspress når man så på alle yrkesaktive under ett. Hovedinntrykket for begge kjønn er at arbeidsmengden har blitt stabil.

 

Store framskritt!

Ettersom flere og flere personer har meldt seg frivillig til offentlige tjenester og velferdsytelser har levevilkårene steget og fødselstallene minket. Gjennomsnittsalderen i befolkningen har økt fra i overkant av 34 år i 1967 til i overkant av 38 år i dag, dette har vært et stort framskritt for folk rundt i verdenen.

 

Områdene

Faglig råd service og samferdsel har ansvar for en rekke fag innen for sitt område. Dette gjelder blant annet: Yrkessjåførfaget, Reiselivsfaget og Ikt-driftsfaget.

 

Etter at man har valgt linjen service & samferdsel, kan man blant annet oppnå av fagbrev: IKT- servicemedarbeider, kontor og administrativleder, logostikkoperatør, reiselivsmedarbeider, resepsjonist og salgsmedarbeide. Gjennom 2-3 år så har man oppnådd kompetanse.

 

Velger du dette fagområdet, så skal du vite at da er du en god samfunnsmedarbeider. Da er du medskyldig i et godt samfunn, uansett hvilket yrke du kommer til å jobbe med. For min del, så er jeg nesten 100 % sikker på at jeg kommer til å velge dette fagområdet, hvis ikke blir det media og kommunikasjon, som bidrar til omtrent det samme!

 

 

Kilder:

www.vilbli.no

www.utdanning.no

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil