Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Samme planet

Samme planet

Mennesker bør likestilles uavhengig av ulikheter som f.eks. etnisk opprinnelse.

Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
20.11.2008
Det sies at utlendinger skaper det meste av konfliktene som skjer. Er det derfor man blir behandlet på forskjellig måte? Spørsmålene ruller sikkert inn andres tanker, men hvorfor tar man det ikke seriøst opp? Jeg er et menneske, helt likt som du er bare med et annet kjønn, men hvorfor skal jeg bli sett ned på som noe annet. Jeg lever på samme planet og puster samme luft, men samtidig blir man sett ned på som noe annet. Født og bor i Norge, men har en annen bakgrunn. Hvis jeg reiser til hjemlandet mitt er jeg fortsatt en utlending, problemet er hvor enn jeg går eller er så blir jeg sett på som utlending. Har du et problem med det? Når det gjelder noe annet så tar man det seriøst opp, men hvis det er snakk om innvandrere, asylsøkere eller utlendinger så er det bare som om vinden blåser forbi. Spørsmålet er hvorfor er det slik? Hvorfor har de fleste innvandrere vanskeligheter med å få seg jobb? Det sies at Norge er et bra land og trygt å leve i, men har de glemt hvor dårlig miljøet er? Vi er kanskje innvandrere i det norske land, vi stjeler og vi sloss, vi tar jobb fra norske menn. Grunnen kanskje til det er kanskje fordi vi blir behandlet på en annen måte og pluss at vi kjemper for rettferdighet.

 

Ja, Norge er et bra land, men er det virkelig så vanskelig å behandle alle på lik måte? Hadde jeg vært en morder eller en som raner hele tiden ville jeg ha skjønt meningen med å behandle de fleste forskjellig. Må en ting gå ut over alle?

 

Vi har kanskje forskjellig tro, men vi lever i samme planet og puster samme luft. Vi opplever kanskje ikke det samme, men ser det meste.

 

Min mening når det gjelder dette, så burde alle bli behandlet på lik måte. Hva enn du er, skal du bli godtatt. Noen eller mange har kanskje vanskeligheter med det, men det er det beste for oss menneskene i denne jord. Hva med oss med hijab som ikke for jobb fordi vi har et lite skaut på hodet, skal vi alltid bli behandlet slik? Man beskylder ikke alle nordmenn her, men de som er imot andres bakgrunn. Hva er forskjell på en emo og en som har et lite stoff på hodet? De kjører ikke samme stil, men den ene blir behandlet bedre enn den andre. Hvorfor? Vel, det har jeg ikke svar på. Jeg håper virkelig på en forandring på dette.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil