Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Bend It Like Beckham

Bend It Like Beckham

Kort anmeldelse av filmen "Bend It Like Beckham".

(Mangler kjærlighetsforholdet mellom Jess og Joe + Juliet.)

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
17.11.2008
Tema
Filmer

Fakta:

Tittel - Bend It Like Beckham

Språk - Engelsk

Sjanger - Komedie

Regissør - Gurinder Chadha

Produsent - Gurinder Chadha

Manus - Gurinder Chadha og Paul Mayeda Berges

Filmselskap - Fox Searchlight Pictures

Utgitt - 12.april 2002

Lengde - 112min

 

Personer

Jess Bhamra (Parminder Nagra)

Jules (Keira Knightley)

Treneren, Joe (Jonathan Rhys-Meyers)

Mr. Bhamra (Anupam Kher)

Mrs. Bharma (Shaheen Khan)

Pinky Bhamra (Archie Panjabi)

Mel (Shaznay Lewis)

Alan Paxton (Frank Halper)

Paula Paxton (Juliet Stevenson)

Tony (Ameet Chana)

Meena (Pooja Shah)

Bubbly (Paven Virk)

Monica (Preeya Kalidas)

Taz (Trey Farley)

Sonny (Saraj Chaudhry)

 

Filmen er om en Indisk familie som bor i en Britisk by. Jess Bhamra er hoved personen og har et stort talent i fotball. Hun drømmer om å en dag bli like god og berømt som Beckham i fotball, men hun har store utfordringer foran seg for å bli det. For familien liker ikke at hun spiller fotball, familien vil at hun skal være som en kvinne. Og følge trradisjonene, at kvinnene skal være hjemme å jobbe og hun får kun lov til å gifte seg med en Indisk man.

 

En dag møter Jess en jente som spiller for et amatør fotball lag. Denne jenten heter Jules, og hun spør om Jess har lyst til å begynne på det amatør fotballlaget som hun spiller i. Jess blir helt gira og spør treneren, Joe, om å få bli med på laget. Han tester talentet hennes og hun overbeviser han med en gang.

 

Hun for bli med på laget, men hun må dessverre snike seg ut av huset for å komme til trening. På den store kampen altså finalen skulle det være en spotter som kansje skulle plukke ut de beste spillerne sånn at de kunne få et gratis utdanningsstipen til USA. Men det passer dårlig, fordi søsteren til Jess, Pink, skal gifte seg.

 

Det ender med at hun for gå til kampen av faren, mens brylupet er i ful kjør. Jess blir kjørt til kampen, og blir direkte byttet inn i et frispark mot laget til Jess. I kampen spiller Jess supert og både dribler, sentrer og skyter på det beste hun noen gan har gjort. Det siste målet blir skåret av Jess som et frispark, hun skrur ballen akkurat som Beckham rett mellom hendene på keeperen og i mål. Hun får stippendet og kjapper seg til bryllupet, i godt humør. Litt senere får familien vite at hun dro fra bryllupet for en fotballkamp. Og hun forteller familien at hun fikk lov av faren og at hun har tenkt å flytte til USA for fotball. Familien reagerer negativt og da kommer faren til en redningsaksjon som overbeviser familien at Jess kan ikke stoppes.

 

Emnet er en familie som har tradisjoner. Der mannen er ute å jobber, mens kvinnene passer på hjemet og lager mat.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil