Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Tatt av kvinnen - en kjærlighetssatire?

Tatt av kvinnen - en kjærlighetssatire?

Analyse av boka "Tatt av kvinnen" av Erlend Loe.

Karakter: 5- (1. klasse, videregående)

Sjanger
Analyse/tolkning
Språkform
Bokmål
Lastet opp
20.10.2008


I Erlend Loes Tatt av Kvinnen skildrer han et postmoderne kjærlighetsforhold. Romanen viser hvordan de to personene i forholdet leter etter noe i den andre som ikke er der, og hvordan vi i dag blir påvirket av samfunnet i valg av partner. Hva er Erlend Loes egentlige budskap bak Tatt av kvinnen? Er romanen en satire over kjærligheten?

 

Romanen Tatt av kvinnen handler om en mann som blir viklet inn i et forhold uten selv å egentlig vite det. Jeg-personen forteller at en kvinne ved navn Marianne bare begynte å komme hjem til ham, og plutselig flytter hun inn. Han sier ikke noe om hvordan han ble kjent med henne eller hvorfor hun begynte å besøke ham. Romanen er en skildring av deres forhold.

 

Navnet Tatt av kvinnen er i seg selv satirisk. Tatt av Kvinnen er en allusjon til en av tidenes største kjærlighetshistorier, Tatt av vinden. Fra første stund forstår leseren hva romanen handler om, også at den er ironisk. Jeg-personens og Mariannes forhold er på en måte ikke ekte. Det er akkurat som om de leker kjærester. De er begge ute etter den romantiske kjærligheten, men kanskje det egentlig ikke er den kjærligheten de trenger? Et eksempel er når de, i tredje del, er på telttur og Marianne koser med håret hans så mye at det blir ubehagelig og  han ber henne stoppe. Men hun sier bare at det er sånn ordentlige kjærester gjør. Og da er det greit, han sier ikke noe imot.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil