Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Pensjonistenes tilværelse

Pensjonistenes tilværelse

Kåseri om hvordan pensjonistene lever.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
20.10.2008
Tema
Alder

AFP-ordningen er noe av det beste som har hendt oss ungdommer, her får vi se på store nydelige skrukkete gamle kråker som koser seg i sola og soler seg en kald vinternatt i Brasil og Australia med bare 30 varme grader. Det hadde vært en ide å hatt ett reality-TVserie for å sett hvor forferdelig disse nydelige gamle skrukkete hårete kråkene, eller det de kaller for pensjonister koser seg.

 

Hva er egentlig pensjonister? Bestefaren min kaller seg en pensjonist, men ser mer ut som ett fugleskremsel. Jeg tror det er ett slags pattedyr selv om jeg ikke ser forskjell på pattene til de som skal være hunnkjønn eller hannkjønn. Søstera mi kaller dem forfedrene våres, selv om jeg ikke forstår hva det heller betyr.

 

Jeg jobber for en av sønnene til de så kallede ”pensjonistene”, han gir meg grei lønn, men det jeg syns er aller best med dette er at flere av disse kronene kommer presidenten eller kongen eller hva den skallede mannen som styrer landet heter gi til de stakkars fugleskremsla. De trenger alle pengene de kan få for å bli jevn brun over hele kroppen, selv om det aldri kommer til å hende. De har jo så mange lag med pels som de må brette til sides for å kvitte seg med den forferdelige hvitfargen som er vanlig å ha. Det er ikke godt å vær vanlig, hvert fall ikke for kråkene.

 

Mora mi sier at jeg også en dag kommer til å bli pensjonist. Det kommer ikke til å bli en god opplevelse! Å bade i penger, ha uendelig mange fridager til å gjøre hva du vil, det må ikke være sundt. Heldigvis for meg må jeg jobbe noen år ekstra på grunn av denne så kallede AFP-ordningen, før jeg kan bli pensjonist. Jobbe til jeg har passert 70 år med jordbærplukking og med drit og møkk i trynet kan livet ikke bli bedre. Jeg vil heller dø enn å bli pensjonist.

 

Hvorfor kunne ikke jeg vokst opp for ett par hundre år siden, da var det ingen som var pensjonister, det hadde vært en himmelsk opplevelse.

 

Jeg syns synd på farmora mi, det er ikke lenge før hun er pensjonist, og hun prøver å skjule hennes bekymringer ved å si at hun gleder seg til å bli ferdig med å pensjonist, men jeg vet at hun ikke mener dette. Jeg tror dette så kallede ”pensjons-viruset” har tatt tak i henne, og det er bare ett spørsmål om til før hun også blir rik. Stakkars henne.

 

Heldigvis har jeg AFP-ordningen, og jeg håper den skallede mannen som styrer dette landet vil hjelpe meg til å jobbe som slave for pensjonistene noen hundre år til. Det hadde vært en himmels tilværelse!!!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil