Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Nordmenn i Spania

Nordmenn i Spania

Kåseri om nordmenn som bor i Spania.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
30.09.2008


Det er utrolig mange nordmenn i Spania. I følge magasinet Spaniajournalen eier 100 000 nordmenn hus eller leiligheter i Spania.

 

Av Alfaz del Pi’s 16 000 innbyggere er 10 000 av dem nordmenn. Alfaz del Pi er den største norske kolonien i Spania. Vi bygger feriehus og bolighus og hiver spanjolene ut. Vi sprader rundt på stranda som noen store bleikfisker, og tror vi eier hele verden. Vi drukner oss i alkohol, og skriker og maser til langt på natt.

 

Nordmenn flytter til Spania som aldri før. Det er mange forskjellige grunner for å flytte hit. Noen har rett å slett ikke noe valg, fordi sykdom holder på å ta livet av dem. Andre ønsker rett og slett sol og varme, for å få byttet ut den likbleike huden med litt deilig sjokoladehud. Enkelte har noen litt mer spesielle grunner. De drømmer om å møte Mister Antonio Banderas, gifte seg og leve i sus og dus.                            


 

En ting er i hvertfall felles for de fleste av oss nordmenn. Vi skal bo i norske kolonier og skal ha minst mulig kontakt med spanjolene, de er jo smittefarlige og snakker bare tull. Som Carl I. Hagen sa: ”Spanjolene må lære seg norsk”, og det blir vel tilslutt den eneste muligheten, for ikke faen om vi skal lære oss spansk. Ikke tale om. Nei, nei, de må nok lære seg norsk, og vi har ikke noe sympati hvis de synes det er vanskelig. 

 

Å nei du, vi vet ikke hva sympati er vi, og nå som vi er inne på det, vet ikke hva det vil si at noe er vanskelig heller vi, for vi er best og klarer alt! Mm, men tydeligvis ikke å lære spansk. Det eneste vi kan sånn passelig godt er ”Una cerveza, por favor!” og ”Si”. Noen kan til nød si ”Hola”, men det er det lengste noen kan forvente at vi skal strekke oss. Hvis man går på en visitt til fyret og tilbake igjen, og prøver så godt man kan å bruke den lille spansken man kan, altså et ”Hola”, kan du være hundre prosent sikker på at du får sytti sure ”God dag” tilbake, med litt ettersmak av sprit.

 

Vi må ha norske skoler, norsk baker, norsk bokhandler, norsk kirke, norske butikker, norske restauranter, norsk tannlege, norsk legeklinikk og listen kan fortsette i evigheter. Hvorfor er egentlig det så viktig? Er nordmenn rett og slett så skeptiske og har så mye fremmedfrykt at vi ikke tør å gå til spanske leger eller spise spansk mat? Det virker som om vi tror at spanske legekontor er så infisert, at vi blir dødssyke bare vi setter lilletåa innenfor døra. Maten er tydeligvis ikke tilstrekkelig den heller. Den er fylt til randen med bakterier og basselusker, og den mugner rett foran øynene våre.

 

I Alfaz del Pi finnes det over 70 restauranter, men vi velger de norske, der menyen er salt kjøtt med flesk, erter, kålrabistappe og raspeballer. Om ikke dette skulle være nok, er heller ikke boligene bra nok. Enten er de for små, man får jo ikke plass til en dritt, eller så er de for store. Altfor store til at vi store, men spinkle, nordmenn kan holde kontroll på alt. Derfor trenger vi 40 000 tjenere og gartnere. Røre på oss det skal vi i hvertfall ikke. Vi kan til nød og neppe bevege oss noen får meter for å få dyttet litt mer mat i munnen, og enda litt mer alkohol.    

 

Et populært samlingssted for eldre nordmenn er Den Norske Klubben. Her kommer de for å skravle og snakke sladder om andre. Norsk mat har de selvfølgelig her også. En populær meny er Napoleonskake og kaffe. Den er vel norsk den også.        

 

Mange nordmenn bor i Foya Blanca, grunnet den vakre naturen. Foya Blanca er bedre kjent som ”Den hvite dal”. Jeg tviler på om mange eldre nordmenn vet hva Foya egentlig betyr. De hadde nok ikke synes det hadde vært så idyllisk der, dersom de hadde vist det.

 

Store deler av den norske befolkningen er i mot innvandrere i Norge. De synes tilflyttingen er for stor og at det er alt for mange av de såkalte ”pakkisene”. Dette er jo helt idiotisk, for hva er det vi gjør mot spanjolene? Vi invaderer deres land på akkurat samme måte. Vi klager til og med på at det er for mange spanjoler her, de er rett og slett i veien. Som en nordmann ved navn Åge Bøckmann sa ”Det er så mange utlendinger her”, altså spanjoler.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil