Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Ta et bilde

Ta et bilde

Rapport av et bilde jeg tok i forbindelse med oppgaven.

Sjanger
Rapport
Språkform
Bokmål
Lastet opp
27.09.2008
Tema
Årstider

Budskap

Bildet jeg tok 12. september 2008 var et bilde av et blad som ligger i forgrunnen av et byggefelt. Bladet er et tegn på at høsten nærmer seg. Mange forbinder høsten med kulde og korte dager, og regn som ødelegger både hår og sminke, mens jeg tenker på høsten som en deilig årstid hvor man kan nyte Norge på det fulleste. Jeg vil at ”publikum” skal kunne se høsten fra et bedre synspunkt, og at de kan se på høsten som en finere årstid enn hva mange gjør i dag.

 

<bilde>

 

Målgruppe

Jeg vil få med meg de menneskene som ikke er så veldig positive og begeistrede til høsten, sånn at dem kanskje kan få et bedre inntrykk av hvordan høsten kan oppleves. Ellers så vil jeg jo at alle skal like bildet. Jeg ville ta et bilde for meg og de som liker høstfarger og naturmotiver.

 

Hvorfor jeg gjorde som jeg gjorde

Jeg liker fargene og fokuset som er i bladet veldig godt. Jeg la meg ned på bakken så jeg fikk mer perspektiv i bildet, så bildet ikke skulle bli så kjedelig som det kanskje hadde blitt om jeg hadde tatt bildet rett ovenfra, eller noe lignende.

 

Jeg brukte ”P” modusen på kameraet som er nesten som automodus som gjør at man har flere valg og alternativer og velge mellom.

 

Jeg brukte autofokus av den grunnen at jeg ikke trengte å bruke manuellfokus. Motivet jeg skulle fokusere på var såpass stort og tydelig.

 

Egenvurdering

Jeg synes at sånne oppgaver som vi fikk her er veldig morsomt. Jeg liker både å ta bilder og skrive. Jeg føler at oppgaven gikk bra, selv om jeg var veldig ubesluttsom når det gjaldt å velge bilde, men jeg føler at jeg valgte det rette bilde og at det gikk greit å skrive en rapport om.

 

Hvis jeg skal si hva jeg kunne gjort annerledes så ville det vel vært å redigere bildet litt i photoshop for å prøve å skape en enda bedre høsteffekt. Men i og med at selve bildet ikke hadde veldig mye å gjøre med denne oppgaven gjorde jeg ikke noe med det.

 

 

Kildebruk

Ingen kilder tatt i bruk.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil