Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Gulroten som forsvant

Gulroten som forsvant

En novelle om et innbrudd og med dyr som hovedpersoner.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
24.09.2008


#Scene 1; Intro 1: Akten der gulleroten til Kanin Palin blir stjålet. #(Gjerningsmann gjør noe som skaper muligheten for at han mister et hårstrå).

Måneskinnet smøg seg forbi de mørke skyene, på en måte som gjorde at man så vidt kunne se konturene på det lille huset til Kanin Palin. Hvis man så enda nærmere på hva som skjulte seg i de mørke skyggene til huset, fikk man også se konturene av ett altfor ondskapsfullt smil. Skikkelsen som bar på smilet nærmet seg inngangsdøren til Kanin Palin. Den ukjente skikkelsen tok fram en nøkkel fra lommen og låste opp døren uten en lyd, snek seg forsiktig bort til… … Ja, kjøleskapet på kjøkkenet. Den hvite døren ble åpnet og et lite gufs av kald og nifs luft ble sluppet fri. Nå var det liten tvil om hvilket ærend skikkelsen hadde i akkurat dette huset på denne natten… Stjele gulleroten som Kanin Palin hadde kjøpt to dager før, nemlig for å nyte den tidlig på den kommende morgenen akkurat denne dagen. Smilet bredte seg enda lengre over ansiktet til tyven idet en arm ble rakt fram for å nå tak i selve gulleroten. Tyven var så spent at hele hånden skalv, og idet skikkelsen skulle til å lukke kjøleskapsdøren etter seg, sviktet fotfestet og døren slamret igjen over armen til den uheldige forbryteren. Hånden ble raskt trukket tilbake og man kunne høre skikkelsen hviske noe som: ”Ouch..” Tyven skyndet seg ut gjennom ytterdøren, og konturene smeltet sammen med resten av den mørke natten..


 

#Scene 2; Intro 2: Dialog mellom Slange-Lange og Kanin Palin.

”Hva er det som har skjedd her, Kanin Palin?” spurte Detektiv Løve.”

 

”Jeg lå helt stille i sengen min og sov som ett søt, lite lam! Bare for å våkne til et kjøleskap uten gulleroten som jeg kjøpte for å spise akkurat på denne morgenen! Du som er den beste detektiven i landet, hjelp meg å finne den skyldige! Jeg kan ikke leve uten å vite at en så grov forbryter er bak lås og slå!” sa Kanin Palin hoppende opp og ned med armer i alle retninger.

 

”Jeg skal hjelpe deg, skjønne dame, men først må jeg få alle detaljene rundt tyveriet. Mistenker du noen?” sa Detektiv Løve.

 

”Ååh, de eneste som kan ha fått tak nøkkelen til huset mitt er Slange Lange, Skilpadde Ladde og Frode Flodhest. - Slange Lange er min beste venn, Skilpadde Ladde er kokken min og har allerede tusenvis av gulleroter i kjelleren sin og Frode Flodhest er vaskeren min, men han er også en eks-narkoman og en tidligere fangedømt! Bare du kan hjelpe meg nå, Detektiv Løve!”

 

”Da må jeg gå og forhøre meg med dem, ha det.”

 

Kanin Palin hadde roet seg ned til noe som kunne sammenlignes med en temperert kanin da Detektiv Løve dro av sted for å forhøre seg med de mistenkte.

 

#Scene 3; Handlingsoppbygning 1: Løve har forhørt de mistenkte - Frode #Flodhest, Skilpadde Ladde og Slange Lange.

Etter at Detektiv Løve hadde forhørt seg med de mistenkte, så det ut som om Frode Flodhest var den som mest sannsynlig hadde gjort det. De andre hadde alibi og vitner som kunne si hvor de var på den tiden som ranet skjedde.

 

Skilpadde Ladde var på en fest sammen med vennene, Slange Lange var med på et pokermesterskap og kom på andreplass, men Frode Flodhest påstod at han hadde sovet hele natten og ikke hadde noen venner som kunne verifisere det. Også var det de store flodhestaktige fotsporene utenfor huset til Kanin Palin, som ikke var der dagen før.

 

”Da var alt klart for en rettssak med overveldende bevis imot Frode Flodhest.” – tenkte Detektiv Løve og gikk hjem for å sove til neste dag.

 

#Scene 4; Vendepunkt: Vitnet kommer inn i fortellingen.

Detektiv Løve hadde nettopp våknet og gjorde seg klar for å gå til rettsaken som skulle holdes om én time. Han var veldig sulten, men bestemte seg for og ikke spise før rettssaken. Det ringte på døren. Detektiv Løve forventet ingen og gikk for å åpne døren. I døren sto Skilpadde Ladde. ”Hei, jeg bare kom hit for å hjelpe til med etterforskningen litt. Jeg fant et oransje hårstrå i kjøleskapet der gulleroten lå føre den ble stjålet. Det er sikkert Frode Flodhest sitt, men jeg bare tenkte at man kunne aldri få nok bevis.” Detektiv Løve så veldig godt hvem sitt hår det var, men valgte og ikke si noe. Øynene til Skilpadde Ladde ble større idet hun, sakte men sikkert, begynte å skjønne tegningen…

 

#Scene 5; Avslutning: Vitnet forsvinner og noen byr Detektiv Løve på en #smultring.. Løve: ”Nei, takk. Jeg har allerede spist.” *Smil*

Det var 5 minutter til den offentlige rettssaken begynte og rettssalen var allerede stappfull av andre dyr som hadde lyst til å se på. En antilope og kollega av Detektiv Løve satt seg på stolen ved siden av ham. Hun tok fram en notatbok og en pose med smultringer. ”Vil du ha en?” Sa hun til han. Detektiv Løve svarte med et mystisk smil: ”Nei takk, jeg har allerede spist.”

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil