Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Løvenes konge

Løvenes konge

Filmanalyse av "Løvenes konge".

Sjanger
Analyse/tolkning
Språkform
Bokmål
Lastet opp
22.09.2008
Tema
Filmer


Løvenes konge er en tegnet og animert disneyfilm ifra begynnelsen av 90-talet for personer i alle aldrer. Det er en av de klassiske filmene som ble lagd under den perioden. Filmen blir utspilt på en savanne i Afrika og hovedpersonene i filmen er dyr, som er mer like oss mennesker med for eksempel relasjoner til andre arter og emosjonelle problemer. Tross at dyr som er like mennesker er en klassisk ting i filmene til disney, så griper disse rollene virkelig tak i en. Iblant kunne man nesten tro at det var mennesker man satt å så på duken og ikke en løve.

 

Innspillingen av filmen er en av de mektigste jeg noen gang har sett. Det er vakkert tegnet og det blir brukt interessante bildevinkler. Det begynner med at solen går opp på savannen og den afrikanske folkemusikken spilles. Dette får oss med en gang at skjønne hvor i verden vi befinner oss, nemlig i en av Afrikas savanner. Etter dette får vi se savannens ulike dyr; sebraer, elefanter, antiloper og andre dyr som kommer galopperendes. Vi får blant annet følle med antilopene i en enorm fart når de løper fort på deres spesielle måte over savannen. Etter et oversiktsbilde av savannen skjønner vi at alle dyrene er på vei til samme plass, Løveklippen. Med et subjektivt kamera får vi fly med en fugl som er på vei til klippen, og vi lander foran en svær løve. Vi oppfatter løven som veldig mektig på grunn av at bildevinkelen nå er i froskeperspektiv. De aller fleste kan nå regne ut at dette er Løvekongen selv. Dyrene som reist til klippen bukket for kongen, og det er nå man skjønner at noe stort kommer til å skje. Bak kongen kommer dronningen og gir fra seg en løveunge, det er ingen mindre enn hans nyfødte son. Løvekongen holder opp sin son mot himmelen og striper av lys mellom skyene skinne på ham.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil