Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Fremtiden i våre hender

Fremtiden i våre hender

En tekst om global oppvarming.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
25.06.2008


”Vår generasjon og vår verden står i fare, og det er vårt ansvar å redde den.” Vi har lenge vært klar over at forurensingen som vi mennesker skaper ikke er bra for miljøet, men vi har hittil ikke gjort noe med det. Da den tidligere presidentkandidaten Al Gore kom ut med filmen ”En Ubehagelig Sannhet”, som handlet om den globale oppvarmingen og hva vi mennesker utsetter jordkloden vår for, ble folk klar over at alt dette virkelig er alvor, og at vi må gjøre noe med det, NÅ! I denne teksten skal jeg ta for meg diskusjonen om global oppvarming. Jeg skal si litt om hva man kan gjøre for miljøet, at man kan sortere søppel, gjenvinne papp og papir og ta kollektivtransport i stedet for bil. Jeg skal også snakke om problemene ved fjerning av regnskogen og utslipp av CO2, i tillegg til at jeg også skal si litt om fornybare og ikke fornybare energikilder.

 

Sortering av søppel og gjenvinning av papp og papir.

Noen av tingene vi kan gjøre for miljøet er å sortere søppel og gjenvinne papp og papir. Man sorter plastavfall, papp og papir, restavfall, matavfall, spesialavfall, glass og metallembalasje hver for seg. Papp og papir og mye annet leveres inn til gjenvinning, så det kan resirkuleres. Flasker kan pantes og brukes på nytt, og matavfall kan gjøres om til gjødsel. På den måten kan man bruke mange ting om igjen. Hvis man ikke sorterer søppel, eller bare kaster det overalt, og ikke engang gidder å kaste det i søppelkassen, blir naturen forurenset av det. Derfor er det også viktig at alle kaster søppelet i søppelkassen og ikke i naturen!


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil