Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Masende forskere

Masende forskere

Kåseri om forskningsresultater og hysteriet de skaper.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
09.06.2008


Disse forskerne. De maser og maser. Er det ikke det ene, så er det det andre. Har de ikke annet å gjøre? Hva med å forske for eksempel? Nei, de vil visst heller plage oss. Alltid er det noe som er galt!

 

For ikke så lenge siden var det kreft alt handlet om. Kreft var liksom det helt store. Folk var livredde for å få kreft. I helsekostbutikkene ble alle slags piller, kapsler, kosttilskudd osv. revet bort fra hyllene. Alt som kunne forebygge kreft måtte man ha. Og alt som kunne forårsake kreft ble bannlyst. Overalt fikk man høre om nye ting som kunne være kreftfremkallende. Alt fra strålingen fra mobiltelefoner til potetgull til deodoranter var kjempefarlig. Jeg ble jo selvfølgelig revet med, og prøvde å holde meg unna alle disse livsfarlige tingene. Jeg gikk til innkjøp av alkoholfrie deodoranter, sendte heller SMS enn å ringe, og brant alt potetgullet i huset i peisen.

 

Men så en dag så jeg noe i avisen som fikk meg til å endre kurs. Jeg hadde nå jobbet for harde livet i flere uker for å holde en sunn livsstil. Jeg hadde trent så ofte som mulig, (nesten) ikke spist noe sjokolade, ikke spist for mye fetende mat, og grønnsaker og frukt hadde jeg proppet i meg til den store gullmedaljen. Sunn måtte men være, hvis ikke så fikk man jo kreft! Men så plutselig en dag fikk jeg se i avisen at en eller annen tulling hadde begynt å hyle om at gulrøtter var kreftfremkallende. Da ga jeg opp. Tilbake til sjokolade og fast food. Når man ikke en gang får lov til å spise grønnsaker, da gidder jeg ikke mer!


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil