Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Ulykkelige alle sine dager?

Ulykkelige alle sine dager?

En omskrevet versjon av Askepott, med mye humor.

Karakter: 5+

Sjanger
Eventyr
Språkform
Bokmål
Lastet opp
03.06.2008
Tema
Eventyr


Jeg skal nå fortelle dere den ubehagelige sannheten. Om hvordan de ikke levde lykkelige alle sine dager. For har du noen gang lurt på…

hva om Snøhvit ikke satte fast eple i halsen…

hva om Tornerose ikke våknet av prinsens kyss…

hva om Skjønnheten ikke forelsket seg i Udyret…

hva om det ikke var noen ånd i lampen…

og hva om glasskoen ikke passet?

Ville det gå bra for dem allikevel?

Eller ville det blitt historien om hvordan de levde…

 

Ulykkelige alle sine dager?

 

Det var en gang, i et land langt, langt borte at det bodde en pike som het Askepott. Askepott bodde i et stort herskapshus som faren hennes hadde eid, men både faren og moren til Askepott var døde, og huset var nå eid av Askepotts onde stemor og hennes to døtre. De tok alle smykkene og kjolene til Askepott og tvang henne til å stelle i huset, og sove i kjøkkengruva om natten. Hver dag mens hun gikk rundt og ryddet og vasket i huset, drømte Askepott om hvordan alt en dag skulle forandre seg og hun igjen skulle få alle smykkene og kjolene sine, finne den store kjærligheten og bli lykkelig igjen. Men det ble visst aldri noe mer enn drømmer.


 

Så plutselig en dag kom det et brev til herskapshuset. Prinsen skulle gifte seg, og for å finne sin brud hadde han arrangert et ball der alle pikene i landet var invitert. Prinsen hadde nemlig lest mange eventyr i det siste og funnet ut at det var vanlig at en prins, den dagen han fylte 21, skulle holde et ball der han skulle møte sin fremtidige brud. Helst skulle hun være tatt til fange, forhekset eller en jomfru i nød.

 

Askepott ble så glad, riktignok var ikke prinsen det skarpeste sverdet på slagmarken, men han var da i alle fall en prins og han var flott å se på. Nei, det var ikke usannsynlig at dette var veien til evig lykke. Men da hadde Askepott regnet en stemor for lite. For da stemoren skjønte at Askepott også hadde tenkt seg på ballet sa hun til Askepott;

- ”Du skal få være med på ballet, hvis du først har vasket og ryddet hele huset, luket og vannet hele hagen og vasket og strøket alle klærne.”

 

Askepott ble helt fortvilet stakkars, for ikke kunne hun skjønne hvordan hun skulle rekke å bli ferdig med alt det arbeidet før ballet. Jeg ville likt å fortelle at Askepott greide å bli ferdig med alt arbeidet før ballet, men det vært en løgn. Så når stemoren og døtrene hennes satte seg i den finneste vognen iført sine beste kjoler, satt Askepott inne på kjøkkenet og gråt over oppvasken.

- ”Skal jeg aldri finne lykken jeg da?” gråt Askepott. Men hun hadde så vidt sakt de ordene så lyste hele kjøkkenet opp, og en god fe materialiserte seg midt på kjøkkengulvet.

- ”Gråt ikke kjære barn,” sa den gode feen, ”jeg er her for å hjelpe deg.”

 

Du kan vel tenke deg hvor glad Askepott ble, for den gode feen, gjorde bare en ”svish” og en ”smekk” med tryllestaven sin og så var huset renere en det hadde vært noen gang før, hagen var luket og vannet, og klærne var nyvasket og brettet pent sammen og lagt i skuffene sine. Så forvandlet den gode feen, et gresskar til en staselig vogn og to mus til de vakreste hvite hester du kan tenke deg. Og til slutt forvandlet hun, med et lite ”pop”, Askepotts filler til en nydelig ballkjole, og treskoene hennes til et par yndige glassko.

- ”Husk nå mitt barn,” sa den gode feen med formanende stemme. ”For at magien skal vare må prinsen kysse deg før midnatt, ellers blir du forvandlet til ditt vanlige deg.”

Askepott svarte at hun skulle prøve så godt hun kunne. Og så satte hun seg i vognen og kjørte av sted mot slottet, ballet og prinsen hun så lenge hadde drømt om.

 

Da hun kom inn i ballsalen falt prinsens øyne på henne med det samme. Han hadde aldri sett en så nydelig pike noen gang, nå gjaldt det bare å håpe at hun var forhekset, holdt til fange eller i en eller annen form for nød.

 

Prinsen gikk bort til Askepott og ba henne om en dans, som senere ble til både to og tre. Når de endelig ikke orket å danse mer tok prinsen Askepott ut på den kongelige terrassen, han bøyde seg ned mot henne for å gi henne et kyss, men akkurat da gikk batteriet i tryllestaven til feen, og Askepott sto der plutselig i sine vanlige slitte filler.

 

Prinsen mønstret henne et sekund eller to.

- ”Hvor ble den piken av? Så du hvor hun gikk?” Spurte han, men før hun fikk svart ham begynte han å løpe rundt på terrassen å lette. ”Åhå min kjære! MIN KJÆRE!”

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil