Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Corpse Bride

Corpse Bride

Filmanalyse av filmen "Corpse Bride".

Karakter: 5

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
01.06.2008
Tema
Filmer

Corpse Bride er regissert Tim Burton og Carlos Grangel.

 

Burton har tidligere regissert ”Charlie og sjokoladefabrikken”, mens Grangel blant annet har regissert ”Madagaskar”, ”Stor Ståhai”, ”Prinsen av Egypt”, ”Veien til Eldorado” og ”Spirit” (animasjonsfilmer).

 

Hovedrollene spilles av Jonny Depp som Victor, en litt vimsete ung musikkant, Helena Bonham Carter som dødsbruden, et romantisk og følsomt spøkelse av en ung pike, og Emily Watson som Emily en søt ung pike som drømmer om et bere liv.

 

Handlingen foregår i en europeisk landsby på 1800-tallet. Victor er forlovet med Emily, og han kunne ikke vært lykkeligere.

 

<bilde>

 

Men med et uhell, greier Victor å fri til et spøkelse av en ung, som led et tragisk dødsfall på bryllupsdagen sin, og hun gir han sitt ja.

 

<bilde>

 

Dette leder til en rekke forvirrende hendelser for Victor, for hvordan skal man fortelle sin fremtidige brud at man er forlovet med en brud fra dødsriket?

 

Jeg synes de har valgt perfekte stemmer til disse rollene, og de har også animert personene så de ligner på skuespillerne som har stemmene deres.

 

<bilde>

 

Filmen er laget i en verden av modell leire. Noe som passer nydelig til historien den forteller, man ser enkelt forskjell på døde og levende, men man ser allikevel likheter noe som kommer frem i slutten av filmen.

 

Temaet i filmen er kjærlighet og vennskap, og at hvordan du ser ut og hvor du er fra ikke har noe å si for de som kjenner deg. Og også at selv om vi ser forskjellige ut er vi alle like.

 

Jeg elsker denne filmen. Den forteller en historie på en helt nydelig måte, og noen av mine favoritt skuespillere er med i den. Jeg liker leireverdenen historien finner sted i, og hvordan musikken følger filmens handlinger. Og selv om temaet ikke er helt originalt, fortelles den på en helt fantastisk måte.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil