Chick Magnet

Et kåseri om menn og biler. Er det viktig å ha en kul ungdomsbil?

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
2008.04.24

Hva er det med karer og biler i grunn? Skulle nesten trodd de vart født bare for å være interesserte i biler. Å dra på bytur med gutter uten å høre ”Sjekk den fete bilen da” er nesten umulig. Bare bilen skinner så er den fin nok for meg, bruker jeg å si. Jeg bruker å komme med mine kommentarer om at bilen var fin fordi den hadde ekstra glans eller jeg later som om jeg ikke kunne se de flotte, nye felgene som hadde blitt montert på bilen. Alt dette gjør jeg bare for å irritere. Ond? Jeg kan ikke akkurat si jeg er ond, bare litt små slem, litt irriterende.

 

Det finnes også mange jenter som er opptatt av biler. Jeg har mine favorittbiler jeg også. Nei, det er ikke bare på grunn av litt glans på panseret, og det er heller ingen familiebil om du trodde det. Jeg liker den stor jeg. Og da snakker jeg om bilen og ikke noe annet. Dodge Ram srt10 er bilen. Det skulle ikke ha vært lov! Eller det mente jeg ikke, så klart skal det være lov!

 

BMW, Renault, Ford, Opel, Audi, you name it and they know it. Jeg tror menn har en egen hjernehalvdel til bilinformasjon. De fleste i så fall. Men hva skal de med all den informasjonen? Hadde vært bedre om de kunne bruke den andre ”delen” til noe annet. Til noe litt mer nyttig. Kjørere du forbi en bil i byen og spør hvilken bil det var så kan de nesten fortelle hele ”livshistorien” til den bilen. De kan snu seg og rope ”Fy faen, så du den? Jeg dør!”. Da var det visst en veldig fin bil som kjørte forbi. Ikke det at jeg ikke kunne se den eller ville, men jeg la bare ikke merke til den. Det er ikke lett å legge merke til bilene på det motsatte kjørefeltet når det eneste du kan fokusere på er terningene i vinduet som dingler og høg musikk som skurrer bak ryggen din på grunn av en fet sub.

 

Under panseret er det nesten rene himmelen for menn (og de damene som interesserer seg for dette da så klart). Så var det størrelsen og kraften på motoren som ligger der da. Jeg har ikke peiling. Må ikke spørre meg en gang. Eneste jeg vet er at der ligger motoren. Hva er så spesielt med en stor og kraftig motor når du som regel ikke får kjøre mer enn 80-90 km/h uten å få bot? Jeg skjønner det er tøft å kjøre fort eller komme fort opp i fart, men når du med en gang har kommet opp i fart og må slakke ned fordi det kom en 50 eller 30 sone, så skjønner jeg ikke poenget. Jeg hørte senest i dag tidlig, på radioen, at i går vart det inndratt 3 førerkort her i nærheten og 3 dagen før. Alle var mellom 120-150 km/h i 80 sone. Jeg skal ikke begynne med kjønnsdiskriminering eller noe, for jeg vet at kvinner ikke er så mye bedre, men alle de som det var snakk om var menn i ung alder. Slik jeg forstod det da. Det vil jeg si er å prøve å tøffe seg. ”Du skulle ha sett i går! 150 på strekningen! Fy steike!”. Det er ikke akkurat en ukjent replikk dette. Hva er poenget? Men nå skulle jeg ikke henge ut noen heller, jeg skulle skrive om menn og biler.

 

For menn, spesielt de yngre, er musikk og lyden i bilen viktig. Jeg har kompiser som kjøper anlegg til bilen som koster mer enn hva jeg tjener på et år (og jeg tjener en god del). Det er litt røte. Men hva kan jeg si? Bilen skal være rene ”chick magneten”. Wunderbaum og terninger i frontruta, et anlegg til flere tusener, flotte felger, en sterk og kraftig motor, og et flott utseende. Da skulle vell alt være bra. Minner meg litt om sangen ”Råne” av Fremmed Rase.

 

Jeg kan ikke si jeg deler samme interesse med men som for eksempel liker rally eller formel1. Noen kommer til å bli sint for dette utsagnet jeg kommer med nå, men hva er poenget med å kjøre rundt å rundt i flere timer? Nå er det snakk om formel1. Sikkert spennende for de som liker de, men for meg føles det som om de viser opptak av same runda om igjen og om igjen, og sier dette er runde 17, 18, 19…. Rally har et litt mer ”variert” terreng å kjøre på og er derfor, for meg, mer ”spennende”. Det er rart hvor sint menn kan bli viss du kommer med slike utsagn. Jeg har prøvd og jeg har opplevd det.

 

Men jeg liker det slik det er jeg. Menn skal ha litt mer peiling på biler og tekniske ting enn jenter. De blir litt mer maskuline av det, eller de liker å tro det i så fall. Tenk deg omvent situasjon: Jenta kan alt om biler, ligger under bilen på verkstedet hele tiden og skrur, bygger huset og gjør alt som en mann bruker å gjøre (ikke det at mennene bygger alle husene til vanlig da), mens mannen sitter hjemme og strikker, ser romantiske komedier og ammer ungene? Jeg har ikke noe i mot menn som strikker eller damer som jobber med biler, det er bare kult. Men poenget jeg skulle ha fram var at menn passer bedre til dette og skal få lov til å like biler så mye det vil, men bare det ikke prioriterer det framfor alt annet viktig.

 

Menn er litt ”kroppsfiksert” også tror jeg. Både når det gjelder biler og jenter. Det er ikke alltid en skjønner om det er for eksempel snakk om rumpa og understellet til jenta eller bilen.

 

Så kommer det store spørsmålet ”Hvilken bil vil du ha da?”. Som snart en 18-åring og en med lappen så blir jeg ofte spurt om dette. For å få slutt på maset svarere jeg at jeg skal kjøpe det billigste vraket som går fram- og bakover.

 

Hvilken bil vil du ha da?

Legg inn din tekst!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp tekst