Søk i stiler
 

Søren Kierkegaard


Kort om den danske teologen og filosofen Søren Kierkegaard.
Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:25.02.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Filosofi
Historiske personer
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Søren Kierkegaard ble født i 1813, dette var i Danmark og han var den yngste i familien og de var syv barn. Han kom fra en preste familie, hanes ungdoms år var fylt med død, når dette hadde skjedd koblet Søren av med noen turer utenlands. Søren ble også barnemisshandlet.

 

Søren ble i 1830 student, og han valgte å ta teologien studium, dette var hans fars ønske. Etter 5 år ble filosofi og skjønnlitteratur hans hovedinteresser.

 

I 1838 døde faren til Søren Kierkegaard, og dette gjorde et voldsomt inntrykk på Søren. Og i 1840 fullførte Søren Kierkegaard embetsstudioet sum han hadde fokusert seg på etter hans fars død, året etter han hadde fullført embetsstudioet startet han med den filosofiske magistergrad på avhandlingen Om Begrebet Ironi. I 1841 fikk Søren magistergraden på avhandlingen Om Begrebet Ironi med stadigt Hensyn til Socrates, hvor han gjør bruk av den indirekte meddelelse.

 

Etter han hadde fått magistergraden reiste Søren til Jylland på en pilgrimsreise, der besøkte han sin fars barndomsområde ved Ringkøbing. Når Søren kom tilbake fra reisen, møtte han Regine Olsen og forlovet seg. Men etter en stund begynte Søren å gruble over forhodet og et år senere ble forlovelsen oppløst.

 

Søren Kierkegaards forfatterskap dreide seg om Individualismen, den inderlige subjektivitet, den enkelte revet ut av miljøet og stilt overfor Gud. Søren Kierkegaards viktigste meddelelsesformer var lidenskap og enfoldig tale, humor og ironi.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

harepus
11.06.2008 12:35

Bra!
3
anbefalinger
veldig bra stil har brukt en del av den til egen oppgave

@lek
11.06.2008 12:38

Bra!
1
anbefalinger
dette ser ut om en kann har hver å luk silen, den var elendg

fjolsemikkelen Brynjar
16.03.2009 14:24

Bra!
1
anbefalinger
OMFG!!! den var knæll!! brukte den i 2 oppgaver!!  Surprised :-o

konge
16.03.2009 14:26

Bra!
0
anbefalinger
den teksten er best!!!!!!!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews