Søk i stiler
 

Vladimir Riazanov


Dette er en kort oppgave vi hadde i Historie og Filosofi hvor vi skulle skrive om russiske før-revolusjonærer.
Sjanger:BiografiLastet opp:28.01.2008
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Russisk historie
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Vladimir Medvedev Riazanov ble født i provinsen Riazian i Russland i 1874. Stefaren var en bonde som døde av tsar Alexander den andres slavearbeid på markene. Da stefaren døde måtte moren selge seg selv som prostituert for å skaffe nok mat til seg selv og sine to sønner. Det var som prostituert at moren fikk Vladimir. Dette satte familien i en økonomisk anspent situasjon, og det var et under at moren klarte å fostre opp alle tre sønnene. Moren fikk hjelp av svigermoren og svigerfaren til å skaffe mat, men moren døde når Vladimir var 12 år gammel. Da moren døde nektet besteforeldrene kjennskap til Riazanov-sønnene, og de måtte klare seg på egenhånd. Storebrødrene måtte gjøre som faren og arbeide på markene, mens Vladimir var for ung. I stedet ble han sendt på skole av den lokale styresmakten for å kunne tjene tsar Alexander den tredje. På skolen lærte han å skrive og lese, men han glemte aldri bakgrunnen sin, og hatet mot tsar-veldet vokste og vokste på grunn av hva tsar-veldet hadde gjort mot familien hans.

 

I 1891 av en alder på 17 år ble han rekruttert til hæren. Han studerte militær taktikk og logistikk. Riazanov deltok indirekte i den russisk-japanske krigen (1904-1905) og hadde en en rekke forslag til hvordan å slå japanerne, men ble ikke hørt. I sinne skal han visstnok havnet i en slåsskamp med en offiser. Vladimir ble etterlyst og skulle henrettes. Han flyktet til en landsby utenfor den russiske byen Open, hvor han holdt seg skjult. Fra huset sitt skrev han en mengde bøker og tekster om militær taktikk og sosialisme. En god del av bøkene hans har sannsynligvis oppfordret til revolusjon.

 

I 1914 igangsatte den regionale styresmakten et søk etter Vladimir Riazanov av flere grunner:

- Den første verdenskrig var på trappene, og den russiske hæren trengte soldater.

- Myndighetene ville bruke Vladimir som et avskrekkende eksempel mot desertører og avrette ham.

- De sosialistiske skriftene hans hadde påvirket folket, noe myndighetene ikke likte. For å få en slutt på dette ville de arrestere ham.

 

I 1915 ble Vladimir Medvedev Riazanov oppdaget og arrestert, og ført til Moskva hvor han ble henrettet. Etter Riazanovs død samlet russiske myndigheter inn tekstene hans og tilintetgjorde dem. Derfor er det svært få eksisterende manuskripter. Dette kan også ha medført at Vladimir Medvedev Riazanov har fått en mindre fremtredende rolle i historien en andre da-levende russiske revolusjonærer.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews